KAN SKRIVE HISTORIE: Peter Sagan jakter sin syvende grønne trøye i Tour de France. Ingen har klart det tidligere. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Sagan og Buchmann fører an i touren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.06.19 10:31

Del på    

Bora-Hansgrohe med ambisjoner i alt slags terreng.

(procycling.no): Fredag offentliggjorde Bora-Hansgrohe hvilke åtte ryttere som har fått innpass på laget i den 106. utgaven av Tour de France.

Ikke overraskende er det Peter Sagan som blir lagets mann på de flatere etappene. Slovaken tok sin sjette grønne poengtrøye i 2018 og er nå rekordholder sammen med Erik Zabel. I år er ambisjonen å skape historie som første mann med syv poengtrøyer.

Daniel Oss blir en viktig hjelper i jakten, men noen sisteopptrekker har ikke Sagan med seg. 29-åringen har dog vist gang på gang at han klarer seg mesterlig uten mye hjelp i spurtene.

I fjellene er det Emanuel Buchmann som er det tyske lagets store håp. 26-åringen fra Ravensburg har hatt en uhyre jevn sesong med fjerdeplass i UAE Tour, tredjeplass i Baskerland rundt og syvendeplass i Romandiet rundt. I generalprøven til Tour de France tok Buchmann sin første podieplassering i Critérium du Dauhpiné. Med tredjeplass i det franske WorldTour-rittet er det nok en mer selvsikker Buchmann som skal jakte sin første topp ti-plassering i en Grand Tour.

Patrick Konrad gir Bora to kort å spille i sammendraget. 27-åringen har ikke pekt seg ut i like stor grad som Buchmann i år, men i Sveits rundt ble også han nummer tre i sammendraget bak Bernal og Dennis. Med syvendeplassen i Giro d’Italia 2018 viste østerrikeren at han allerede er en meget habil Grand Tour-rytter.

Roadcaptain Marcus Burghardt har med seg Daniel Oss som den mer rutinete delen av laget. Burghardt skal sykle sin 11. Tour de France og Oss sin syvende. Trolig blir italieneren med det flagrende håret den viktigste hjelperen til Sagan.

Lukas Pöstlberger tilfører laget mye kjørestyrke på flatene, mens Maximilian Schachmann og Gregor Mühlberger er med som to anvendelige ryttere.

Schachmann har hatt et gjennombrudd i år med fem seirer, der tre av dem kom i Baskerland rundt. 25-åringen er den eneste Tour de France-debutanten i Bora-Hansgrohe-laget.

Bora-Hansgrohe sitt lag til Tour de France 2019

  • Peter Sagan
  • Emanuel Buchmann
  • Patrick Konrad
  • Daniel Oss
  • Marcus Burghardt
  • Lukas Pöstlberger
  • Maximilian Schachmann
  • Gregor Mühlberger

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse