USIKKER FREMTID: Astanas økonomiske situasjon er foreløpig uavklart sier en talsperson lørdag. Tim De Waele.

– Rytterne betales med fjorårets sparepenger

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.02.18 13:17

Del på    

Astana-ledelsen jobber på spreng for å avklare usikker sponsorsituasjon.

GENT (procycling.no): Det var i et intervju den kasakhstanske nyhetsformidleren Vesti at lagsjef Alexandr Vinokourov avslørte Astanas økonomiske problemer.

Mens Truls Korsæth og de andre Astana-rytterne lørdag skal sykle Omloop Het Nieuwsblad, er Vinokourov hjemme i Kasakhstan for å få klarhet i hvorfor betalinger fra lagets hovedsponsor har uteblitt så langt denne sesongen.

– Så langt har rytterne fått betalt. Men alt tas fra sparepengene fra i fjor. For øyeblikket har altså alle fått lønn de siste månedene, men pengene tar slutt på et tidspunkt. Derfor håper vi på en løsning snart. Det jobbes hardt i kulissene og vi håper på en snarlig løsning, sier Sven Jonker – lagets nederlandske pressetalsman til procycling.no i Gent før Omloop Het Nieuwsblad.

– Laget og rytterne har tro på at det ordner seg. De er avslappet og fokusert på rittet. For øyeblikket ser vi på dette som en betalingsforsinkelse fra hovedsponsorens side. Vi må vente å se hvordan det ordner seg. Ledelsen jobber på spreng.

God sesongåpning

Astanas hovedsponsor er et statseide fond i Kasakhstan. På landevein har Astana åpnet 2018 meget sterkt. Luis Leon Sanchez og Jakob Fuglsang har syklet godt i de spanske etapperittene, og i Tour of Oman tok Alexey Lutsenko og Miguel Angel Lopez dobbeltseier. Sportslig suksess i stor kontrast til den vanskelige situasjonen på sponsorsiden.

– Vi har fokus på rittene. Rytterne har mottatt lønn de siste månedene og er klar til å prestere her. Vi gjorde en god jobb i Oman og presterte bra der. Dette endrer ikke på noe. For rytterne er alt som før, alt skjer i kulissene foreløpig.

Korsæth: Mitt livs form

Lagets norske alibi, Lillehammer-rytteren Korsæth, virker ikke særlig preget av den uavklarte situasjonen.

– Det er god stemning. Ingen bekymringer, selv om det har vært noen utfordringer med tanke på finansiering for første delen av året. Foreløpig er vi ikke særlig bekymret, sier Korsæth til procycling.no.

I lørdagens ritt får nordmannen oppgaver helt fra starten av.

– Jeg skal passe på i starten, helt i starten. Hvis det er mulighet for det, kan jeg går i brudd.

Vi har flere som kan vinne. (Oscar) Gatto er i kjempeform, (Alexey) Lutsenko er i form, (Magnus) Cort i form. Så har vi (Laurens) De Vreese. Og (Micheal) Valgren selvfølgelig. Jeg må ikke glemme danskene.

– Hva med din egen from?

– Jeg er i form. Mitt livs from.

Tagget med: , ,

Les også disse