SEIER HOLDT IKKE: Stuyven har hatt en flott høst med sammenlagtseier i Deutschland Tour. Men VM-plass fikk han ikke. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

– Hvilke ryttere, bortsett fra Van Avermaet og Gilbert, har bedre resultater enn meg?

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.09.19 10:40

Del på    

Skuffet Jasper Stuyven fikk ikke plass i Belgias stjernegalleri til VM.

(procycling.no): «Selve veiene ser greie ut, men det er faktisk ganske tung asfalt å sykle på. Det minner litt om Storbritannia. Det er et veldig, veldig flott løp som oppkjøring til VM».

Slik lød beskrivelsen Stein Ørn ga Deutschland Tour mens Alexander Kristoff selv gjorde det meget skarpt i det tyske rittet. Etappeseier og to ganger topp tre ble det på den norske VM-kapteinen. Mannen som vant rittet sammenlagt, Jasper Stuyven, får ikke sykle seniorenes fellesstart i Yorkshire søndag 29. september.

Til tross for at Trek-Segafredo-rytteren har levert i det viktige oppladningsrittet har han ikke fått plass på Belgias landslag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg så den komme, men jeg er fortsatt veldig skuffet, sier Stuyven til Sporza om vrakingen.

Tim Declercq, Remco Evenepoel, Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Oliver Naesen, Dylan Teuns, Greg Van Avermaet og Tim Wellens tar de åtte VM-plassene til det sykkelgale landet.

Stuyven har, sammen med Laurens De Plus, Laurens De Vreese og Sep Vanmarcke havnet på reserveplass.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke er tatt ut. Hvilke ryttere, bortsett fra våre ledere Greg Van Avermaet og Philippe Gilbert, har bedre resultater enn meg? spør Stuyven.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FLERE DELTAKELSER: Stuyven var med i VM i både 2016 og 2017. Her foran Van Avermaet i Qatar. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Svak vårsesong

Stuyven startet året på anonymt vis. I de store brosteinsrittene var han aldri blant de ti beste. 14. plassen i Dwars door Vlaanderen var hans beste klassikerresultat i vår.

– Jeg tror at våren min sikkert spilte inn på trenerens avgjørelse og det er synd. Jeg regnet med at formen og resultatene mine nå i det siste ville bli tatt med i betraktningen.

For høsten har blitt en ny vår for Stuyven. Etter fjerdeplass i RideLondon Classic kom seier i Deutschland tour, 5. plass i Brussels Classic, 6. plass i GP de Fourmies og 5. plass i GP Québec.

– Jeg er i veldig god form. Jeg har vist det og ville veldig til VM. Men det holdt tydeligvis ikke å vinne sammenlagt i Tyskland.

Fra Rik Verbrugghe, landslagssjefen som tok ut laget, har det vært lite informasjon hevder Stuyven.

– Jeg måtte ringe Rik og spørre. Da hørte jeg at jeg ikke var blant de fem første. Du håper fortsatt du kan bli en av de tre siste, men jeg hadde ikke en god følelse. Jeg er veldig skuffet. Jeg har jobbet mot dette og ville være der.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SØLV I EM: Elia Viviani tok et strålende gull i Alkmaar foran en meget solid Yves Lampaert. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Lampaert fikk plassen

Trolig var mengden av kapteiner Verbrugghe årsaken bak vrakingen. Med ryttere som Gilbert og Van Avermaet, samt en rekke andre alternativer, ble det trangt om plassen.

– Jeg hadde et luksusproblem fordi jeg hadde så mange gode ryttere å velge mellom. De hadde vært med på laget for alle andre nasjoner. Det er synd for dem som akkurat gikk glipp av det. Så jeg forstår skuffelsen, sier landslagssjefen ifølge Wielerkrant.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Yves Lampaert har kjørt færre ritt og har svakere resultater enn Stuyven. Men har vist god kjørestyrke og taktisk sett tilbyr han noe annet enn Stuyven.

– Han har ikke kjørt så mye de siste ukene. Men han tvang seg inn på laget med gode prestasjoner i Deutschland Tour og i EM. Jeg tvilte mellom Yves, Jasper og Sep (Vanmarcke), det skal jeg innrømme. Om det kun var snakk om resultater da måtte jeg valgt Jasper. Jeg velger Yves på grunn av det strategiske. Jeg vil ikke si for mye, men hans oppgave er å gjøre rittet åpent, avslørere landslagssjefen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse