STRAFFET: Kasper Asgreen (til venstre av Deceuninck-Quick-Step-rytterne) ble straffet etter en hendelse på mandagens etappe. Yves Lampaert (til høyre) ble også straffet for en lignende hendelse på samme etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ny rytter bøtelagt for obstruksjon

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.07.19 19:58

Del på    

Kasper Asgreen straffet for hendelse på mandagens etappe.

Etter mandagens etappe fikk både George Bennett og Yves Lampaert en bot på 500 sveitserfranc (rundt 4300 norske kroner), ti sekunders tidsstraff og seks minuspoeng i poengkonkurransen.

– Jeg har blandede følelser om det. Hadde jeg ikke stoppet ham, kunne det gått ytterligere 15 ryttere og vi hadde ikke vunnet etappen. En bot på 500 sveitserfranc betyr ikke mye når vi vinner en etappe. Jeg fikk på øret at jeg måtte holde følge med en rytter ute til høyre. Det er en jobb, og for meg er denne jobben utenfor min komfortsone. Jeg liker ikke å gjøre det. Jeg vil bare komme til fjellene, så jeg slipper det. Jeg er lei av å være politi, sa Bennett til TV 2 om hendelsen.

På sosiale medier ble også en video av Kasper Asgreen som ga en liten albue til Cees Bol – som endte opp med å kjøre på gresset i flere sekunder – hyppig delt, men den ga ingen straff etter mandagens etappe.

Bol selv uttalte til TV 2 før den ellevte etappen at han synes det var en «fair» handling, men nå har også den hendelsen endt med straff.

Etter onsdagens etappe dukket den nemlig opp under juryavgjørelsene og endte med at dansken fikk den samme straffen som lagkamerat Lampaert og Bennett.

I tillegg har også sportsdirektørene Tom Steels (Deceuninck-Quick-Step), Philippe Maduit (Groupama-FDJ) og Nico Verhoeven (Team Jumbo-Visma) fått en advarsel på grunn av at lagets ryttere har sperret for andre ryttere.

Tagget med: , ,

Les også disse