SUVEREN: Ingen var i nærheten av Aleksandr Vlasov i Tour de la Provence på fredag. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Russisk talent klatret fra alle i Provence

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.02.20 17:00

Del på    

Aleksandr Vlasov og Astana herjet i den korte avslutningsbakken.

(procycling.no): En vegg på 4,7 kilometer med syv prosent avsluttet andre etappe i Tour de la Provence. Ingen var i nærheten av tempoet til Aleksandr Vlasov på de siste kilometerne.

Utbryterne ble kjørt inn tidlig, men da satt NIPPO Delko La Provence i gang sin plan. Julien El Fares og Evaldas Siskevicius stakk av gårde i en utforkjøring med ti kilometer igjen. Sistnevnte kjørte som hjelperytter, men i en sving med fire kilometer igjen gikk han i bakken. El Fares mistet momentum i noen sekunder men fant tilbake til rytmen ganske kjapt. Han klarte dog ikke å holde det jagende feltet bak seg. Med omlag tre kilometer igjen var det over.

Astana Pro Team strakk ut feltet i starten før CCC tok over litt inn i avslutningsbakken.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Wilco Kelderman (Sunweb) startet først av favorittene men nederlenderen ble raskt markert av en Astana-hjelper. Det første virkelige angrepet kom fra Aleksandr Vlasov med to kilometer til målstreken.

23-åringen gampet på og fikk raskt over 20 sekunder til hovedfeltet. Russeren holdt intensiteten helt til målstreken og var til slutt 24 sekunder foran feltet da han tok sesongens første triumf for Astana. Wilco Kelderman og Aleksey Lutsenko (Astana) var først i feltet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse