KLAR FOR GIROEN: Rui Costa. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Rui Costa bekrefter Giro-debut

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 7.01.17 14:00

Del på    

Portugiseren forandrer rittprogrammet.

(procycling.no): Den 100. utgaven av Giro d’Italia kommer til å bli særdeles stjernespekket. Nå har også verdensmesteren fra 2013, Rui Costa, bekreftet sin deltagelse i treukersrittet. Det skriver Cyclingquotes.com.

Den 30 år gamle portugiseren vil dermed gjøre sin Giro-debut etter åtte år som WorldTour-rytter. Costa har vært trofast mot sitt rittprogram, hvor Ardenner-klassikerne og Tour de France har vært hovedmålene, i en årrekke. Men etter å ha fullført sin første sesong uten en eneste seier i fjor, ønsker han nå å forandre på programmet.

 

UAE Abu Dhabi-rytteren har deltatt i Tour de France hvert år siden 2009, og har totalt vunnet tre etapper. Han har aldri kjørt en annen Grand Tour.

I 2017 vil Vegard Stake Laengens lagkamerat bli en del av et profiltungt Giro-felt. Fra før har store navn som Vincenzo Nibali, Esteban Chaves, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Fabio Aru, Tom Dumoulin og Tejay van Garderen bekreftet at de skal kjøre det italienske rittet.

Giro-debuten har ingen betydning for Costas deltakelse i Ardenner-klassikerne. De tre rittene vil fortsatt være portugiserens hovedmål for sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse