DUELL MELLOM STJERNENE: Det slovenske mesterskapet ble en slags reprise av La Vuelta 2019. Foto: Javier Lizon - Pool/Getty Images

Roglic vant det første UCI-rittet på tre måneder

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.06.20 17:34

Del på    

Parkerte Pogačar på de siste meterne da han triumferte i det slovenske mesterskapet.

(procycling.no): Gran Premio de la Patagonia den 15. mars var forrige gang et UCI-ritt fikk bli arrangert. 21. juni var tørken over da det slovenske mesterskapet ble gjennomført.

7 runder á 19,7 kilometer ventet før den avsluttende stigningen på 8,3 kilometer á 7,8 prosent.

Kun noen minutter inn i bakken var en haug av ryttere kjørt av fra feltet. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) angrep først, men ble markert av Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Matej Mohoric (Bahrain-McLaren) hang fremdeles med sammen med en lagkamerat samt Janez Brajkovic (Adria Mobil).

Jan Tratnik (Bahrain-McLaren) var siste rest av bruddet, men han holdt ikke helt opp til mål.

For da Primoz Roglic først angrep var det kun Pogačar som hang med. Jumbo-Visma-rytteren tråkket raskt inn Tratnik sammen med UAE-rytteren og duoen fløy forbi en sliten Bahrain-McLaren-rytter.

Inn på siste kilometer prøvde yngstemann seg nok en gang, men Roglic fulgte med. Med bare noen hundre meter angrep Roglic. Denne gangen klarte ikke Pogačar svare, og Primoz Roglic kunne feire sin første seier i det slovenske mesterskapet på landeveien.

Slik gikk det til:

Etter bare noen få av de totalt 146 kilometerne i søndagens ritt stakk en kvartett av gårde og startet raskt et godt samarbeid. Jan Tratnik (Bahrain-McLaren), Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Santic), Žiga Horvat (Adria Mobil) og Nik Čemažar (KK Kranj) var de fire som skapte det første bruddet.

Etter en drøy halvtimes sykling jobbet de seg til en luke på 2:30 ned til hovedfeltet.

Inn til stigningen som utgjorde finalen i søndagens slovenske mesterskap så var rittsituasjonen relativt statisk. De fire i teten gampet i vei i et jevnt tempo mens rytterne i feltet strammet mer og mer i tømmene.

Noe overraskende var Bahrain-McLaren blant lagene som kjørte og sørget for at luken til Bahrain-McLaren-rytter Jan Tratnik og hans tre brudd-kompanjonger aldri ble så veldig stor. Etter å ha kjørt avstanden ned til 1:30 fikk de fire lov til å presse den over 3 minutter en stund.

Artikkelen fortsetter under løypeprofilen!

Løypeprofilen i det slovenske mesterskapet 2020.

Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) gjorde, tilsynelatende, en vennetjeneste for Primoz Roglic. Som eneste rytter fra Mitchelton-Scott satt han i front og tauet sammen med Tadej Pogačars lagkamerat Jan Polanc de neste milene.

Tempoet steg ytterligere på de siste rundene før den avsluttende stigningen. Da kastet Horvat inn håndkledet i bruddet og Tratnik, Grošelj og Čemažar utgjorde tettrioen halvannet minutt foran et samlet felt med tre mil igjen.

Feltet krøp nærmere og i hardkjøret til Tratnik var det kun Čemažar som klarte å henge med. Duoen hadde drøyt 30 sekunder inn i den siste stigningen.

Der ble det til slutt et oppgjør mellom favorittene, og aller best var Primoz Roglic.

Tagget med: , , , ,

Les også disse