TOK OPP JAKTEN:Primoz Roglic forsøkte å hente inn ledelsen til Bauke Mollema, men nederlenderen sin ledelse var for stor. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Roglic: – Tror de kjørte for at jeg ikke skulle vinne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.10.19 20:13

Del på    

Sloveneren var en markert mann i Il Lombardia.

(procycling.no): Da Primoz Roglic angrep i Civiglio-stigningen ble han fulgt av de andre favorittene. Da samme mann angrep på flatene før San Fermo della Battaglia ble han kjørt inn av Valverde og co. i bakken.

Da det var Bauke Mollema som angrep, et stykke før toppen av Civiglio, gikk ingen etter. Underdogen økte ledelsen og stakk av med seieren foran Valverde, Bernal og Fuglsang. Roglic ble til slutt nummer syv.

– Det er som ordaket: Om to hunder sloss for et bein, så er det en tredje som stikker av med det. De store kanonene så mye på meg, men Bauke var den beste og vant på en flott måte, sier Roglic etter Il Lombardia ifølge Cyclingnews.

Sammen med Valverde var trolig Roglic den største favoritten til lørdagens klassiker. Men Jumbo-Visma-rytteren sin fabelaktige sesong fikk ikke den drømmeavslutningen han håpet på.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror de kjørte for at jeg ikke skulle vinne. Jeg prøvde, men det er vel sånn det er nå. Det er nytt for meg, men det er en erfaring å ta med seg videre, beretter 29-åringen om at han nå er en rytter alle følger med på.

Med seier i UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Tour de Romandie, Vuelta a España, Giro dell’Emilia og Tre Valli Varesine samt to etapper i Giro d’Italia og én i Vuelta a España kan Roglic sin sesong mildt sagt kalles en suksess selv med en liten skuffelse i Il Lombardia.

Nedkjørselen fra Civiglio gikk i hvert fall bedre enn den gjorde under den 15. Giro-etappen som endte i Como. Der veltet Roglic og tapte 40 sekunder til Carapaz.

– Jeg nøt målgangen i Como denne gangen. Det er det beste klassikerrittet jeg har gjort noen gang. Nå gleder jeg meg til dagen jeg kommer til å vinne her i Como, sa Roglic med et lite smil.

– Nå gleder jeg meg til vinteren, men også til neste ritt. Jeg har hatt en fin sesong, så jeg tror jeg kan nyte pausen nå og se mot fremtiden. Det er min mest suksessfulle sesong så langt. Forrige uke viste jeg at jeg kan kjempe i endagsrittene også. Men mest av alt er jeg glad for at jeg avslutter sesongen som nummer en i verden.

UCI sin individuelle ranking etter Il Lombardia:

  1. Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma)  4320.28 poeng
  2. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) 3569,95
  3. Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) 3222,5
  4. Alejandro Valverde (Movistar Team) 2952
  5. Greg Van Avermaet (CCC Team) 2947,33
  6. Egan Bernal (Team INEOS) 2846,75
  7. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) 2497
  8. Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) 2484,5
  9. Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep) 2307,12
  10. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) 2271

Tagget med: , , , ,

Les også disse