SUVEREN: Primoz Roglic vant åpningstempoen i Giro d'Italia med god margin. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Roglic smadret alle på første etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.05.19 19:57

Del på    

VIDEO: Jumbo-Visma-kapteinen langt foran rivalene i Giro d’Italia.

(procycling.no): De aller fleste av favorittene startet tidlig på åpningsetappen i Giro d’Italia. Det var varslet fare for regn mot slutten av den åtte kilometer lange tempoetappen, så derfor ble ledertiden til Primoz Roglic satt tidlig.

Jumbo-Visma-kapteinen var hele 23 sekunder raskere enn Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) som ledet i et par minutter, og tok ledelsen med tiden 13:54. Men én av de store sammenlagtfavorittene var kald nok til å starte til slutt. Så dermed ble det en lang økt i lederstolen for Roglic.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Simon Yates tråkket ned startrampen klokka 19:43. Ved passering før tempoens bratte bakke var Yates allerede 18 sekunder bak.

Seks minutter etter det nærmet han seg målstreken, og heller ikke Yates klarte å tukte Primoz Roglic. Han klarte dog å tukte de andre. 13:13 ga ham andreplass på etappen.

Men det var sloveneren som suste rett inn i rosa trøya, med verdifull tid tatt på alle konkurrentene.

Se Roglic sitt imponerende temporitt her!

– Jeg er kjempeglad. Jeg har ventet i tre timer nå siden jeg gikk i mål. Det er en veldig fin følelse å få den rosa i dag, sier Roglic i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Sloveneren var raskest fra start til mål, og fortsatte sin dominante vår.

– Jeg hadde ikke mye taktikk i dag. Jeg kjørte bare så fort som mulig gjennom hele løypa. Og vi gjorde en god jobb i dag. Selvfølgelig har jeg fått en ledelse. Og vi vil alltid ha mer. Men en seier er en seier. Den første dagen er bak oss, og dette var en fin start, konstaterer 29-åringen.

Nå venter trolig et solid antall dager i rosa farger for Roglic og Jumbo-Visma. Holder de den de neste 20 etappene også så vil han bli historisk som første Giro d’Italia vinner fra Slovenia.

– Vi får se hvordan det går. Det viktigste er hvem som har på den i Verona til slutt. Men dette er en god start. Vi ser fram til de neste tre ukene.

Se Yates sin målgang her!

Utvalgte sammenlagtfavoritter etter første etappe

 • Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
 • Simon Yates (Mitchelton-Scott) +0:19
 • Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) +0:23
 • Miguel Ángel López (Astana Pro Team) +0:28
 • Tom Dumoulin (Team Sunweb) +0:28
 • Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) +0:33
 • Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +0:39
 • Pello Bilbao (Astana Pro Team) +0:42
 • Bob Jungels (Deceuninck-QuickStep) +0:46
 • Richard Carapaz (Movistar Team) +0:47
 • Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) +0:50
 • Mikel Landa (Movistar Team) +1:07

Se intervjuet med andremannen på etappen her!

Dumoulin først ut

Klokken 16:50 trillet den 102. utgaven av Giro d’Italia igang. Tom Dumoulin (Team Sunweb) valgte første mulige startnummer for å unngå et varslet regnvær. Som første startende syklet han, ikke overraskende, inn til bestetid.

Men den tidligere tempoverdensmesteren sin tid ble slått raskere enn forventet. Kun fire minutter senere kom Miguel Ángel López (Astana). Colombianeren, som er kjent for klatreferdigheter og ikke tempostyrke, snek seg inn noen hundredeler foran mannen som vant Giro d’Italia for to år siden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

López fikk heller ikke tilbringe så mange minutter i lederstolen. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) leverte enda bedre, fem sekunder foran López.

Men så kom Primoz Roglic, og smadret dem alle. 12:54 ble den nye ledertiden til sloveneren, hele 23 sekunder foran Nibali.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BEST OF THE REST: Simon Yates var nest best, men fremdeles hele 19 sekunder bak etappevinner Primoz Roglic. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ingen i nærheten

En haug med gode temporyttere fulgte den neste timen, men ingen var så mye som oppe og luktet på ledelsen til sloveneren.

Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) leverte solid, og var den eneste på lang tid som var i nærheten av de beste. Polakken var 33 sekunder bak Roglic på en foreløpig femteplass.

Jumbo-Visma-kapteinen ble sittende relativt avslappet i lederstolen.

Simon Yates var den siste reelle trusselen. Nesten to timer etter at Roglic fløy opp bakken til Madonna di San Luca trillet Mitchelton-Scott sin kaptein ned startrampen.

Engelskmannen var bak ved passering, og klarte ikke tette luka gjennom tempoens kuperte avslutning.

Primoz Roglic vant med det sin andre etappeseier i Giro d’Italia. Han vant også en tempo i 2016.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse