INGEN KLARTE Å UTFORDRE: Jumbo-Visma og Primoz Roglic hadde full kontroll på rivalene opp siste klatring i Dauphiné. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Roglic sikret seg nye sekunder i sammendraget

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.08.20 16:33

Del på    

Jumbo-Visma-rustningen uten bulker etter nok en dag i fjellene.

(procycling.no): Det kom aldri noen store angrep fra rivalene til Jumbo-Visma på den tredje etappen av Critérium du Dauphiné.

Jumbo-Visma satt opp hele klatringen til Saint-Martin-de-Belleville og tauet på favorittgruppa som ble mindre og mindre.

Mens seieren gikk til Davide Formolo i bruddet var det først på siste kilometer at det skjedde noe blant favorittene.

Da viste Primzo Roglic nok en gang at han er mannen å slå. Uten problemer spant sloveneren ifra de andre på de siste 200 meterne, knep bonussekunder og økte ledelsen i sammendraget.

Thibaut Pinot tok tredjeplassen, og dermed fire bonussekunder, og klarte samtidig så vidt å komme seg inn på samme tid som Roglic. Det er nå 14 sekunder mellom de to i sammendraget med Emanuel Buchmann på 20 sekunder.

Egan Bernal sviktet på siste kilometer og tapte tid til Jumbo-Visma-kapteinen. INEOS-kapteinen endte som 14. mann og var ni sekunder bak Roglic i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORMSTERK: Davide Formolo har vist god form siden restarten i Strade Bianche. Fredag vant han i Dauphiné. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Formolo vant mot overmakten

Davide Formolo var på vakt helt fra start av den tredje etappen. Italieneren til UAE Team Emirates kom seg med i bruddet.

Opp Col de la Madeleine (17.8km à 8.2%) tråkket unggutten fra alle de andre bruddrytterne.

Luken til feltet var da omlag seks minutter med fem mil igjen. Derfra og inn ble det en kamp for å holde feltet fra livet.

Da Jumbo-Visma virkelig startet å kjøre sank luka raskt. Med tre krevende kilometer igjen var det kun 1:22 til feltet ledet av det suverene laget fra Nederland.

Det var dog ikke nok til å hente inn italieneren. På tunge gir tråkket Formolo inn til etappeseier foran Roglic.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse