SKIFTER LAG: Pello Bilbao forlater Astana og skal kjøre for Bahrain-Merida neste sesong. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Bahrain-Merida henter seks ryttere

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.10.19 10:24

Del på    

Flere gode klatrere klare for laget.

(procycling.no): Kalenderen viser midten av oktober og da har de fleste WorldTour-lagene stallen stort sett ferdig. Det vil også gjelde for Bahrain-Merida, etter at de onsdag offentliggjorde intet mindre enn seks nye ryttere. 

Det er i hovedsak klatrere laget har hentet inn. Den som har vist høyest nivå de siste årene er Pello Bilbao, som forlater etter tre sesongen. 29-åringen vant to etapper i Giro d’Italia i år og ble nummer seks året før. 

Rafael Valls har også gjort seg kjent som en god klatrer opp gjennom årene, selv om han har slitt med å levere på et stabilt høyt nivå de siste sesongene. Den spanske 32-åringen har syklet for Movistar de siste to sesongene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I sine glansdager i 2011-2012 var Eros Capecchi blant sportens beste hjelperyttere. Like høyt er nok ikke nivået hans i dag, men den italienske 33-åringen vil nok kunne bli en viktig hjelper for ryttere som Mikel Landa og Wout Poels. Capecchi har syklet for Deceuninck-Quick-Step de siste tre årene.

Videre har Bahrain-Merida også hentet inn to klatretalenter i 24 år gamle Scott Davies fra Dimension Data og 22 år gamle Kevin Inkelaar fra kontinentallaget til Groupama-FDJ.

Den sjette og siste signeringen er ikke en rytter som har sin styrke i de lange fjellene, men som har gjort en god jobb i klassikerne og som opptrekker tidligere. Marco Haller var en betrodd hjelper for Alexander Kristoff i Katusha-tiden og hadde en meget fin vårsesong i år.

Haller startet proffkarrieren sin i Katusha som 20-åring i 2012 og har vært en del av laget siden, helt frem til Israel Cycling Academy nå overtar WorldTour-lisensen til laget.

Alle de seks rytterne har signert toårskontrakter med laget.

PS! Offentliggjøringen av de seks nye rytterne kommer bare noen timer etter at Gazetta dello Sport-journalisten Ciro Scognnamiglio meldte at Domenico Pozzovivo ikke får forlenget kontrakten sin. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse