Prøv Procycling Pluss idag

IL LOMBARIDA: Vincenzo Nibali i sitt siste ritt for Bahrain-Merida. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Nibali: – Jeg kunne fått til mye mer

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.12.19 11:08

Del på    

Italieneren misfornøyd med avslutningen i Bahrain-Merida.

(procycling.no): Etter en turbulent siste sesong med Bahrain-Merida preget av utskiftninger og samarbeidsproblemer, ser Vincenzo Nibali frem til å ta fatt på et nytt kapittel med Trek-Segafredo i 2020.

– Det føles som starten på et stort, nytt eventyr. Det er veldig stimulerende og spennende, særlig med tanke på det som virkelig gjelder. Jeg har oppdaget en ny verden, en ny måte å gjøre ting på, sier en tydelig spent Nibali til Cyclingnews.

– Jeg fikk noen store resultat og gode minner i Bahrain. Da laget var helt nytt første året ble jeg tredjemann i Giro d’Italia, andremann i Vuelta a España og vant Il Lombardia. Så vant jeg Milano-Sanremo, og fikk andre gode resultater også, som var veldig tilfredsstillende. Det gjør meg stolt å ha skapt dette laget med prinsen i Bahrain og gjort laget kjent over hele verden. Men dessverre brøt ting sammen på et visst tidspunkt og nå går vi hver vår vei, sier 35-åringen fra Messina.

Nibali går ikke inn på detaljer når han snakker om forholdet til ledelsen i Bahrain-laget, men legger ikke skjul på at samarbeidet brøt sammen og at han forlater laget under negative omstendigheter. Nibali avsluttet Bahrain-Merida-karrieren med Il Lombardia i oktober. Det var mye senere enn Rohan Dennis, som bardus dro hjem fra Tour de France midtveis og brøt med laget etter det.

– Dette året har for meg vært skuffende og lite tilfredsstillende, innrømmer Nibali.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg føler at jeg kunne ha oppnådd mye mer, men andre ting kom i veien, og enkelte gjorde det vanskelig for meg å komme opp på mitt beste nivå. Jeg klarer så vidt å vente med å bytte lag, og nå gleder jeg meg til den nye sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SANREMO: Nibali tok en stor seier i Milano-Sanremo i 2018. FOTO Tim de Waele/Getty Images)

Før den nye sesongen har briten Rod Ellingworth kommet fra Team Ineos for å ta over som ny manager i Bahrain-laget. Samtidig har McLaren overtatt for Merida som lagets andre navnsponsor. Nibali avslører at kontakten med Ellingworth har vært ikke-eksisterende.

– Jeg vet ikke en gang hvordan Rod ser ut. Jeg har aldri snakket med ham.

TdF, OL & VM

Nibali vil starte sesongen 2020 rekordtidlig med en opptreden i Santos Tour Down Under. Deretter kickstarter han den europeiske sesongen med Volta ao Algrave. Sesongens første opptreden på italiensk jord skjer i gruveiklassikeren Strade Bianche i Toscana, før Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Liège-Bastogne-Liège står for tur.

Den firdobbelte Grand Tour-vinneren vil fokusere på Giro d’Italia, OL i Tokyo og et tøft VM i Sveits denne sesongen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg bestemte meg for å fokusere på Giro d’Italia; bak dette ligger det en naturlig logikk når en sikter seg inn på OL i Tokyo, sier Nibali.

– Tradisjonelt sett har Tour de France vært den beste måten å forberede seg på til OL, men fordi det bare er seks dager mellom rittene neste sommer, og en lang reise til Japan, tidsforskjeller, en hard rute samt forventet varme og høy luftfuktighet, tror jeg virkelig at det er smart å melde pass på touren i 2020 og fokusere på giroen i stedet.

– Så er det til og med et kupert VM i Sveits som jeg sikter mot. 2020 er et flott sesong for ryttere som meg.

Tagget med: , ,

Les også disse