UTEN TEMPOSYKLER: Tyver tok temposyklene til Bahrain Merida

UTEN TEMPOSYKLER: Tyver tok temposyklene til Bahrain Merida, da måttte Manuele Boaro og resten av Bahrain-Merida gjøre det beste ut av utstyret de hadde. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Robbet før start – syklet tempo på landeveissykler

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.06.17 08:20

Del på    

Utstyr for over en halv million borte.

(procycling.no): Der det finnes sykkelløp vil det også finnes dyrt utstyr. Det later det i hvert fall til at organiserte kriminelle har funnet ut.

Tidligere i år ble kontinentallaget til Bjarne Riis, Team VéloConcept, utsatt for tyveri i forbindelse med Skive-løbet i Danmark.

Nå har WorldTour-laget Bahrain Merida blitt utsatt for det samme. Denne gangen foran Hammer Series i Nederland. Tyvene slo til utenfor ritthotellet i Limburg og fikk med seg ni Merida Warp og én landeveismodell (Merida Reacto).

Stilte likevel til konkurranse

Tyveriet skjedde torsdag kveld, og laget valgte likevel å stille til start i rittet:

– Til tross for den uheldige situasjonen kjører vi i morgen (fredag). Rytternes moral og motivasjon er høy, selv om vi mest sannsynlig må bruke landeveissykler under søndagens tempoøvelse, skrev laget på sine hjemmesider.

En Merida Warp-temposykkel koster opp mot 75 000 kroner for den jevne nordmann. I tillegg har WorldTour-lagene dyrt tilleggsutstyr som nok gjør totalpakken enda dyrere.

Tapte tid på landeveismodeller

Hammer Series er et nytt rittkonsept som kjøres som en lagkonkurranse. Først konkurreres det i spurt, deretter klatring og til slutt kjøres en lagtempo. Det var den siste grenen Bahrain Merida var nødt til å bruke landeveismodeller under. Laget ble nummer 8 av 16 startende i denne displinen.

– Det var en fin lagtempo, selv om det var vanskelig uten temposykler. Med unntak av det, synes jeg vi kjempet bra og kan si oss fornøyde, uttalte Niccoló Bonifazio til lagets hjemmeside etterpå.

Til slutt vant Team Sky sammenlagt foran Team Sunweb. Bahrain Merida endte som nummer 13 i konkurransen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse