RIWAL-READYNEZ: Det danske laget tok sin første seier som prokontinentallag. FOTO: Riwal Pro Cycling Team

Riwal blir med i MPCC

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.01.19 18:35

Del på    

Vil bli mer synlige internasjonalt.

Det danske prokontinentallaget er det siste tilskuddet i medlemsbasen til foreningen.

Laget har foran året sesong gått fra å være et kontinentallag til å bli et prokontinentallag, og hentet i den anledning inn blant andre Sindre Skjøstad Lunke og Krister Hagen.

– Det neste steget for laget er å entre den internasjonale scenen og å lykkes med samme strategi (som de har lykkes med i Danmark). I dette arbeidet tror vi et medlemskap i MPCC vil hjelpe oss til å bli mer synlige, sier lagleder Steffen Kromann i en pressemelding.

MPCC (Bevegelsen for en troverdig sykkelsport) arbeider for å gjøre sykkelsporten enda mer troverdig i lys av de mange dopingsakene som har oppstått i sporten de siste tiårene. I tillegg til å følge UCIs regler, har lagene som er medlem av foreningen en rekke ekstraregler som må følges.

Blant annet er det restriksjoner for å signere tidligere dopingtatte ryttere, egne regler for lave kortisol-verdier og mer.

For de to norske rytterne på laget blir det dog ikke noe nytt. Lunkes tidligere lag, Sunweb og Arkéa Samsic, er begge medlemmer av foreningen, noe også Hagens tidligere lag, Team Coop, er som det eneste av de norske kontinentallagene.

Tagget med: ,

Les også disse