HAN ER TILBAKE: Bjarne Riis presenterte i dag sitt nye prosjekt i København. (EPA/NILS MEILVANG)

Riis tilbake med nytt sykkellag på WorldTour-nivå

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.02.16 12:51

Del på    

- Plan A er å ha det klart til 2017-sesongen.

(procycling.no): Bjarne Riis og tidligere styreleder i Saxo Bank, Lars Seier Christensen, ønsker å stable et nytt sykkellag på WorldTour-nivå på beina.

Det avslørte duoen under et pressemøte ved Hotel d’Angleterre i København, torsdag ettermiddag.

– Vi sikter mot å ha et WorldTour-lag på plass fra 2017-sesongen, sa Riis under presentasjonen.

Har spyttet inn 5 mill. euro
Duoen har foreløpig spyttet inn 5 millioner euro (cirka 37 millioner danske kroner) som en buffer for å drifte selskapet Riis/Seier Holding Company.

Seier Christensen fortalte fra podiet at det i dagens sykkelsport er vanskelig å tjene penger, ettersom de største summene blir benyttet til å sikre seg de største navnene.

Riis/Seier Holding Company presenterte sin forretningsidé som stort sett baserer seg på villige investorer, men som også går ut på å skape en rekke aktiviteter som skal generere inntekter til lagets daglige drift.

De dreier seg blant annet om å arrangere reiser og events, utvikle sykkelakademi, applikasjoner innenfor fitness og ernæring og salg av en ny ergometersykkel som ble vist fram under presentasjonen.

Lysten på comeback
Riis trakk seg tilbake fra sykkelsporten etter at han ble uenig med Oleg Tinkoff om veien videre, utpå vårparten i fjor.

– Jeg føler meg klar for å komme tilbake til sykkelsporten. Jeg har lysten og jeg har motivasjonen. Men det skal ikke være for enhver pris. Det skal være nyskapende og spennende, og også interessant rent forretningsmessig, fortalte Bjarne Riis.

Han mottok også spørsmål om det bør være plass til ham i dagens sykkelsport.

– Jeg mener det bør være det. Jeg har gjort mine feil, men jeg har også bidratt med positive ting. Det biologiske passet og utvikling av organisatorisk ledelse. Jeg har også stilt meg til rådighet for forskjellige offentlig instanser, og har gjort det jeg kan, svarte Riis.

Bahrain ikke nevnt
Den siste tiden har danskens navn blitt koblet opp mot et nytt sykkelprosjekt i Bahrain, men det ble ikke klargjort noe ytterligere rundt dette under torsdagens presentasjon:

– Kan vårt konsept stå alene som WorldTour-team? Ja, det mener vi at det kan, og det er vår tanke. Men vi kan også ende opp med å samarbeide med andre rundt dette eller finne en tredje løsning, lød den kryptiske beskjed fra Riis.

Lars Seier Christensen bekreftet at de for tiden er i forhandlinger med andre investorer.

– Vi har fått med oss ryktene som går, og dere kan gjerne spørre oss – men vi har ingen kommentarer om hvem vi forhandler med i dag. Vi er igang med prosessen med å kontakte samarbeidspartnere, sponsorer og ryttere. Jeg kan ikke si noe mer om det nå, men dette dreier seg om et prosjekt på høyt nivå.

Tagget med: , , ,

Les også disse