FORLENGET MED SPONSOREN: Virtu-sjef Bjarne Riis har forlenget med tittelsponsor Waoo foran 2019-sesongen. FOTO: KT/Tim de Waele/Getty Images

Riis forlenger med tittelsponsoren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.11.18 20:48

Del på    

Waoo går også inn i damelaget.

(procycling.no): Bjarne Riis har en rekke ganger ytret sitt ønske om å skape et nytt, dansk storlag og ta steget opp til World Touren igjen, men denne høsten har hans sykkelprosjekt møtt motgang.

Laget maktet ikke å ta steget fra kontinental- til prokontinentalnivå og som følge av det forsvinner en rekke ryttere. Blant annet til sine danske konkurrenter Riwal Readynez Cycling – som blir prokontilag i 2019 – forsvinner Alexander Kamp og Torkil Veyhe.

(artikkelen fortsetter under)

Rytterflukt fra Riis sitt lag

Riis’ lag startet sesongen under navnet Team Virtu Cycling, men i sommer gikk fibernettleverandør Waoo inn i laget og overtok tittelsponsoratet. Avtalen gjaldt ut årets sesong, med mulighet for forlengelse.

Tross rytterflukten kunne det danske laget torsdag meddele nyheten om at Waoo fortsetter sitt engasjement i laget også i 2019.

– For Virtu (Cycling Group, red.anm.) er det en fantastisk nyhet at vi nå kan offentliggjøre en avtale med en så dedikert og ambisiøs partner som Waoo. Det siste halve året har vist at potensialet for hva vi kan oppnå er stort og spennende, og vi deler begge en sterk lidenskap for å fremme dansk sykling, forteller Riis i en pressemelding.

Går også inn i damelaget

Samtidig som de forlenger med herrenes kontinentallag går Waao også inn i Virtu Cycling Groups kvinnelige World Tour-lag, hvor den norske duoen Emilie Moberg og Katrine Aalerud sykler.

Ekstra Bladet melder imidlertid at det ikke er snakk om noe navnesponsorat, og laget vil fortsette som Team Virtu Cycling Women.

– Vi har vært meget fornøyd med de resultatene som vi har oppnådd på bakgrunn av vårt samarbeid med Virtu. Sykkellagene, både herrenes kontinentallag og kvinnenes World Tour-lag, har en klar profesjonell profil, og de matcher Waao godt som både nytenkende og ambisiøs – som også er våre drivkrefter. I tillegg har sponsoratet gitt oss en svært fin eksponering både som hoved- og navnesponsor, sier administrerende direktør i Waoo, Jørgen Stensgaard.

(artikkelen fortsetter under)

VISTE SEG FREM I GIROEN: Katrine Aalerud markerte seg bra i Giro Rosa denne sesongen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Guldhammer fortsetter

En av lagets viktigste ryttere, Rasmus Guldhammer, hadde en flott 2017-sesong, men på en treningstur i november for et år siden veltet han på tur med sykkelkrossen i skogen, og brakk ryggen og knuste en ryggvirvel.

Skaden sørget for at han måtte gå med kortsett i tre måneder og vurderte fremtiden sin i sporten. I mai var han endelig tilbake i konkurranse i Rhône-Alpes Isère Tour.

LES OGSÅ: Guldhammer tilbake etter karrietruende skade

2018-sesongen ble imidlertid tøff og uten de store resultatene, men som en av lagets bærebjelker har den tidligere HTC-proffen forlenget kontrakten sin.

– Jeg er veldig glad for å være i Team Waoo, hvor det er lidenskapelige og dyktige folk rundt laget, og derfor føler jeg meg veldig hjemme her, forteller Guldhammer.

– Rasmus har hatt et vanskelig 2018 grunnet en ryggskade, men han kom godt tilbake og viste gode takter i løpet av sesongen. Han skaper ikke bare resultater for seg selv. Han er en kulturbærer, skaper god stemning og tar ansvar. Hans kvaliteter er uvurderlige og ettertraktet i mange sykkelag, og derfor er jeg enormt glad for å kunne fortsette samarbeidet med han, sier sportsdirektør Daniel Foder.

Ifølge Ekstra Bladet har også laget inngått avtaler med den tidligere proffen, 34 år gamle Martin Mortensen (Vacansoleil, Leopard-Trek og One Pro Cycling), samt Michael Carbel, som vender tilbake til laget etter en sesong i Fortuneo-Samsic. De melder også at Andreas Hyldegaard Jeppesen, Johan Langballe og Jesper Schultz fortsetter i laget.

Det er fortsatt uklart om Audun Brekke Fløtten får fornyet kontrakten sin.

Tagget med: ,

Les også disse