HVEM TAR DET I ÅR? Fjorårsvinner Rasmus Guldhammer er tilbake fra skade, men stiller ikke til start. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Guldhammer tilbake etter karrieretruende skade

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.18 09:26

Del på    

Blir likevel ikke å se som tittelforsvarer i Sundvolden GP.

(procycling.no): Ingen klatret de drøye 4,2 kilometerne opp til Kleivstua kjappere enn Rasmus Guldhammer i fjor. Men etter sesongslutt gikk det riktig galt for den 29 år gamle dansken.

Under en treningstur i skogen i oktober brakk han ryggen og knuste samtidig en ryggvirvel.

LIVE: I helga kan du følge Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix LIVE hos procycling.no!

Nå melder dansk TV 2 at Virtu-rytteren er tilbake i konkurranse. Men han blir ikke en del av laget som sykler Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix denne helga, i stedet starter han det franske etapperittet Rhône-Alpes Isère Tour.

– Jeg har gledet meg veldig mye til å kunne se en slutt på treningen. Jeg gleder meg utrolig mye, selv om formen nok ikke er helt super, sier Guldhammer til dansk TV 2 Sport.

Kastet over sykkelstyret

I realiteten er han nok bare glad for å være tilbake igjen på sykkelsetet. Det var nemlig et potensielt karrieretruende uhell han var utsatt for med CX-sykkelen i Aarhus i fjor høst.

– Forhjulet mitt satte seg fast i gjørma. Jeg ble kastet over styret og landet på noen røtter. Jeg merker med en gang at det ikke bare er pusten som er slått ut av meg, forteller han.

– Vi prøver å få meg opp på beina igjen, men jeg greier det ikke. Heldigvis kan jeg bevege beina, men jeg kjenner fort at det er noe galt i ryggen. Jeg blir liggende på bakken og så skjer det ikke noe mer, men det gjør sinnssykt vondt, fortalte han dansk TV 2 Sport tilbake i mars.

– Har vurdert framtida mi

Han gikk med korsett i tre måneder, men veien tilbake til sykkelsetet har føltes veldig lang i perioder.

– Jeg har tenkt mye på om jeg overhodet kom til å kjøre sykkelløp igjen. Som oftest var det ett skritt fram og to tilbake. Nå er det heldigvis omvendt. Jeg har hatt mange tanker om å finne på noe annet, forteller han.

Guldhammer vant Sundvolden GP i fjor foran Carl Fredrik Hagen, Audun Brekke Fløtten og Andreas Vangstad. Giro d’Italia-aktuelle Niklas Eg ble nummer seks for Team Virtu-laget.

 Du finner mer informasjon om Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix her!

Tagget med: , , ,

Les også disse