Prøv Procycling Pluss idag

VENTER SITT FØRSTE BARN: Sven Erik Bystrøm og Ingrid Haga Bystrøm venter barn i slutten av april. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Rett fra brostein til bleieskift for Bystrøm

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.12.19 19:34

Del på    

Gjør ferdig Paris-Roubaix 2020 før han skal bli far for første gang.

(procycling.no): Torsdag tikket det inn et oppdatering i sosiale medier om at Sven Erik Bystrøm og kona Ingrid Haga Bystrøm venter sitt første barn i slutten av april måned.

Sykkelfans over det ganske land, satte raskt kveldsmaten i halsen – for hva skjer da med vårklassikerne.

Heldigvis kan våpendrageren ved Alexander Kristoffs side i UAE Team Emirates berolige oss alle. Terminen har nemlig blitt satt til 27. april – dermed ser haugesunderen for seg å få med brosteinsdronningen 16 dager i forkant:

– Jeg synes egentlig timingen har vært ganske bra, jeg. Jeg har gitt beskjed til laget (om fødselen) og satser på at de følger opp det. Det er hun hjemme som er den ultimate sjefen, uansett – men jeg har gitt beskjed om at det skjer ting den siste uka i april. Jeg har ingen spesielle ritt på kalenderen i den perioden. Det er Giro d’Italia en eller to uker senere, men jeg har via treneren min spilt inn et ønske om å kjøre Tour de France. Så jeg håper jeg får det inn på planen, slik at jeg unngår en klinsj mellom giroen og en fødsel. Det er noe jeg helst vil unngå, sier Bystrøm.

– Så vi kan forvente å se deg til start i Paris-Roubaix, også?

– Det regner jeg som høyaktuelt. En fødsel kan jo i prinsippet skje når som helst, men jeg satser på å kjøre full klassikersesong, så kan jeg heller holde meg noen uker hjemme i påvente av termin.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter fem sesonger som proff er det kun ett år der Bystrøm har syklet ritt i andre halvdel av april. I 2016 fikk han med seg Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og første etappe i Tour de Yorkshire. At det er i samme periode han nå forventer å bli far er ikke helt tilfeldig.

– Jeg kan jo si at det delvis var planlagt (sånn), men det var jo ikke det heller. Det skjedde når det skjedde. Heldigvis landet termin på en grei dato i løpet av sesongen min. Det hadde vært vanskeligere både under Tour de France og midt under klassikerne. Da er det gjerne veldig hektisk. Sånn sett er jeg fornøyd med timingen slik det ser ut nå, men det kan jo skje når som helst.

Artikkelen fortsetter under bildet!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Exciting times ahead. We are looking forward to welcome a new member to the family, in late April 👶. #TheBystrøms

Et innlegg delt av Sven Erik Bystrøm (@sebystrom)

Kona tillater full klassikersesong

procycling.no tok også en prat med kona Ingrid for å forsikre oss om at ektemannen virkelig har ryggen fri når det drar seg til.

Det blir ikke noe reisenekt på hennes syklende partner.

– Hvis han er til stede under fødselen, så skal jeg si meg fornøyd med det. Hvis det blir lagt opp til at han skal ha en periode med trening i etterkant og, så passer jo det fint. Vi har valgt å få barn i perioden mens han fortsatt er aktiv idrettsutøver. Det er ikke en vanlig A4-jobb, så vi får prøve å tilpasse oss det.

– Er han mye ute og trener til daglig?

– Han er stort sett ute mens jeg er på jobb, så det har passet fint. Nå har han også hatt en rolig periode siden midten av oktober, og han reiser ikke ut på samling før i neste uke, så det har vært bra.

Mannen, som har vist seg stadig mer konkurransedyktig i de store vårklassikerne, skal få vise sine ferdigheter på brostein også i 2020.

– Jeg har troen på at Paris-Roubaix går fint. Det er fortsatt rundt to uker igjen til termin, så jeg regner med det går. Sven Erik har sjefer som krever ganske mye av ham. Det er ikke lett å planlegge terminen sin, men i den grad det går an å gjøre det, så er vi fornøyde med at det ikke krasjer med de store rittene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Parallellt med treningen foran en ny sesong for UAE Team Emirates, er Bystrøm nå igang med forberedelsene før den lille jenta ankommer parets leilighet i Stavanger utpå vårparten.

– Jeg har i hvert fall satt sammen en barnevogn og vi har malt et rom sammen. Jeg føler vi er på gang, men vi har fortsatt nok tid å ta av. Vi gleder oss til å bli foreldre, og det er jo en fyr som bor litt lengre opp i bakken her (Alexander Kristoff, vår anm.) som har klart seg brukbart og som viser at det går an å kombinere familieliv med toppidrettssatsing. Når andre får det til å gå opp, så skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke skal klare det, påpeker Bystrøm.

Treningspartner Alexander Kristoff har også truffet godt på barnefødslene sammen med sin kone Maren. Termin for dere andre sønn, Liam, var egentlig 4. juli 2015. Dagen før Tour de France-start. Men yngstemann i Kristoff-familien kom til verden like før NM 2015 og pappa fikk syklet det han skulle. Parets eldste sønn, Leo, ble født i november tre år tidligere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse