LAGSEIER: August Jensen skryter av laget etter etappeseieren i Tour du Loir-et-Cher. FOTO: Team Coop

– Resultatet av ordentlig god laginnsats

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.04.17 19:26

Del på    

Iskald, taktisk Team Coop-seier i Frankrike.

(procycling.no): August Jensen har levert en rekke solide ritt denne våren, med seks topp ti-plasseringer, i tillegg til flere like utenfor. I dag kom endelig forløsningen, på den femte og siste etappen av Tour du Loir-et-Cher.

– Det var deilig å få årets første seier i boks. Det har vært en del topp ti-plasseringer, men ikke helt der oppe, så det var godt at det satt i dag, forteller Jensen til procycling.no på telefon fra Frankrike.

SE VIDEO: August Jensen vant i Loir-et-Cher

Inne på den siste kilometeren var det Fredrik Strand Galta som tok ansvar og satte et høyt tempo. Opptrekket han gjorde var så bra at han selv suste inn til tredjeplass.

-På møtet ble vi enig om at han skulle være foran meg og kjøre det han klarte, og bare spurte hele veien inn, så skulle jeg komme ut når spurten startet. Fredrik ble til og med nummer tre, så det viser også at han virkelig kan spurte og er tilbake, så i dag var det resultatet av ordentlig god laginnsats helt mot slutten som gjorde at det ble seier.

Kalde og avventende

De foregående etappenes karakter har vært annerledes enn dagens etappe i det franske etapperittet. Etappen i Blois var nemlig en rundløype på 7,5 kilometer som skulle kjøres 13 ganger. I motsetning til de andre etappene, gav det et mer oversiktlig og forutsigbart rittbilde for det norske kontinentallaget.

– Løypen som var her er jo veldig enkel å vite hva som skjer, mens de andre rittene vi må være litt føre var og sikre at vi ikke havner bak, mens her kunne vi være litt mer kald og vente mot slutten før vi foretok oss noe, og det synes jeg fungerte veldig bra.

Skryter av laget

Mens laget har måtte bruke krefter og energi på en annerledes måte på de andre etappene, inntok i dag Team Coop en statistrolle, mer eller mindre.

– Vi klarte hele laget nærmest å unngå den helt hektiske delen mot slutten. Jeg fikk en ganske fin posisjon den siste runden, følte jeg. Jeg kunne alltid søke ett av hjulene til lagkameratene mine, og så opp bakken hadde jeg tryggheten med Fredrik først, som satt foran meg, og holdt god fart.

– Er det det som har manglet i de andre rittene?

– En del av gangene så har vi jo jobbet en del i forkant, men i dag så lå vi litt sånn her og der gjennom hele rittet, sparte litt på krefter og brukte ikke så mye energi på at noen skulle ta vind. Vi tok heller å konsentrerte oss om å gjøre innsatsen helt mot slutten, så det viste seg jo å funke veldig bra.

Avslutningsvis forteller at han gjerne vil dedisere seieren til kjæresten hjemme i Bergen, som har bursdag i dag.

– Jeg håper det betyr at jeg slipper å kjøpe bursdagsgave til henne.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse