UTE MED SKADE: Sesongstarten blir senere enn planlagt for Mark Renshaw. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Renshaw påkjørt av bilist

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.12.18 11:28

Del på    

Dimension Data-rytteren ute med bekkenbrudd.

(procycling.no): Mark Renshaw mister store deler av starten av 2019-sesongen. Australieren ble påkjørt av en bilist da han var ute på treningstur for få dager siden.

Den dyktige spurtopptrekkeren var hjemme i Bathurst i Australia da hendelsen skjedde.

– Jeg hadde nettopp lagt ut på de siste to timene av en fem-timers treningstur, og i det jeg kjørte inn i en rundkjøring så så det ut til at bilen skulle stanse. Jeg regner med at sjåføren ikke så meg, og jeg traff bilen høyre del foran på bilen. Jeg fløy over panseret og landet hardt på bekkenet mitt, forteller Renshaw i en pressemelding fra Dimension Data.

– Jeg er ikke sikker på om det var møtet med bilen eller med bakken som sørget for skadene, men det var definitivt en skummel opplevelse når man tenker på at det kunne gått så mye verre.

Med brudd i bekkenet må Renshaw belage seg på en utsatt sesongstart. Den skulle etter planen gått under det australske mesterskapet tidlig i januar, fulgt av Tour Down Under den 15. januar.

– Mark har et brudd i venstre del av bekkenet. Dessverre vil det ta tre til fire måneder før han er tilbake i konkurranse, men det er gode nyheter at han ikke trenger å operere, sier lagets medisinske sjef doktor Helge Riepenhoff om skaden.

2019-sesongen blir første gang siden 2010 at 36-åringen ikke får startet sesongen sin i Australia.

– Jeg er helt knust over at pre-season-treningen min vil bli hemmet ettersom jeg planla en stor start i 2019. Jeg kom tilbake fra treningsleiren vår med mye motivasjon for neste sesong og jeg hadde allerede begynt en seriøs treningsperiode for å bli klar til rittene i januar. Det er leit å bli satt tilbake slik, men som de sa til meg på sykehuset, det kunne ha vært mye verre enn det er, beretter Renshaw.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse