Prøv Procycling Pluss idag

TEMPOTRIUMF: Maximilian Schachmann suste inn til en imponerende seier på åpningen av Baskerland rundt. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Rå tempotriumf til Schachmann

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.04.19 17:30

Del på    

Tyskeren fløy gjennom åpningsetappen i Baskerland rundt.

(procycling.no): Maximilian Schachmann fløy gjennom den 11,3 kilometer lange tempoløypa på åpningsetappen av Baskerland rundt. Bora-Hansgrohe-rytteren tok sin første temposeier på WorldTour-nivå.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er min tredje seier i år. På mange tempoer har jeg vært langt framme, men har nesten aldri vunnet. Dette er en spesiell seier for meg. Selvfølgelig er det spesielt med en så hard tempo her. Jeg vet ikke hvordan jeg klarte å vinne foran sterke ryttere som Alaphilippe og Kwiatkowski. Jeg er glad. Jeg målløs, sier en lykkelig Schachmann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Nå vil et bunnsolid Bora-Hansgrohe-lag forsøke å forsvare trøya så lenge som mulig.

– Vi er her med et veldig sterkt lag med mange alternativer. Vi har ryttere som Buchmann og Konrad. Men da må jeg nesten nevne alle, for vi har et veldig bra lag her. Så vi skal prøve å forsvare trøya gjennom rittet, konstaterer 25-åringen.

Da tyskeren nærmet seg målstreken etter en drøy mil, der en klassisk baskerland-bakke var den største utfordringen, ledet lagkompis Patrick Konrad.

Østerrikeren hadde slått tiden til Enric Mas (Deceuninck-QuickStep) og brukte 17 minutter og 29 sekunder på tempoen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Geraint Thomas (Team Sky) klarte ikke å matche Bora-Hansgrohe-rytteren, og var elleve sekunder for sent ute. Men lagkompisen til Konrad, Maximilian Schachmann, hadde en strålende dag. 17:10 førte ham inn i en klar ledelse.

Mange ryttere valgte å bytte til vanlig landeveissykkel før den bratte bakken, blant annet EF-håpet Daniel Martinez og Sky-rytter Michal Kwiatkowki.

Ingen av dem klarte dog å overgå tiden til Schachmann. Martinez var nærmest, men colombianeren var fortsatt ni sekunder etter tyskeren. Polakken til Team Sky var sekundet bak EF-talentet.

Julian Alaphilippe (Decuninck-QuickStep) var blant favorittene på etappen, men den formsterke franskmannen ble også også satt sjakk matt av Schachmann. 26-åringen kom i mål tolv sekunder etter tyskeren.

Da Ion Izagirre (Astana) kom i mål, som den siste reelle trusselen, var seieren sikret for Scachmann. Baskeren var 22 sekunder etter og ble nummer syv på etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse