Prøv Procycling Pluss idag

MIDLERTIDIG SUSPENDERT: Jaime Rosón var i aksjon for Movistar Team under Critérium du Dauphiné

MIDLERTIDIG SUSPENDERT: Jaime Rosón var i aksjon for Movistar Team under Critérium du Dauphiné, men var ikke tiltenkt en plass i Tour de France-oppstillingen til Movistar. Nå har UCI oppdaget uregelmessigheter i hans biologiske blodpass, som daterer seg tilbake til januar, 2017. FOTO: Philippe Lopez/Scanpix

Quintanas lagkamerat suspendert etter mistenkelig funn i blodpass

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.06.18 10:52

Del på    

Var ikke tiltenkt rolle i Tour de France.

(procycling.no): Abarca Sports Organisation, selskapet bak WorldTour-laget Movistar Team, mottok onsdag en melding fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med beskjed om at det var oppdaget ureglmessige blodverdier i det biologiske passet til Jaime Rosón.

Movistar Team valgte å gi rytteren en midlertidig suspensjon i påvente av at saken granskes.

Det dreier seg om en såkalt Adverse Analytical Finding (mistenkelig analytisk resultat), og selv om det spanske laget ikke plikter å utestenge ham, har de muligheten til å gjøre det.

En av årsaken til at de velger den taktikken, er nok at prøven stammer fra januar, 2017. Da var ikke den nå 25 år gamle rytteren tilknyttet laget, men den spanske prokontisatsingen Caja Rural.

– Abarca Sports mottok onsdag kveld en offisiell henvendelse fra UCI der vi ble informert om en midlertidig suspensjon av Jaime Rosón, på grunn av et mistenkelig analytisk funn i det biologiske blodpasset, datert januar 2017, nesten ett år før han ankom laget vårt, skriver laget i en pressemelding.

Rosón har ord på seg for å være en god klatrer, og det var grunnen til at Movistar skrev kontrakt med ham foran innværende sesong.

Skulle ikke til Tour de France

Han vant Vuelta a Aragón sammenlagt i mai foran Daniel Moreno (Delko Marseille). Sist var han i aksjon for laget under Critérium du Dauphiné, der han var hjelperytter for Marc Solér.

I Tour de France er det Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Mikel Landa alt kretser rundt for det spanske mannskapet, og Rosón var ikke tiltenkt en rolle på det laget. I stedet var planen at han skulle kjøre vueltaen i august.

– Etter at han sluttet seg til laget, har oppførselen, testresultatene og verdiene i det biologiske blodpasset til utøveren vært eksemplariske, skriver Movistar-laget videre i presemeldingen.

– Derfor ønsker også laget å samarbeide fullt ut med rytteren for å finne ut av denne saken, som vi aksepterer og forstår ut ifra UCIs regelverk.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse