Prøv Procycling Pluss idag

Foto: REUTERS/Juan Medina

Quintana utenfor pallen etter krevende tempo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.16 09:45

Del på    

– Jeg ga alt jeg hadde.

Han var mannen som skulle følge Chris Froome helt til Paris. Det var de to som skulle kjempe om gul trøye gjennom tre uker. I det åtte etapper gjenstår av den 103. Tour de France-utgaven har alt gått som planlagt for Sky-rytteren som er på vei til sin tredje Tour-triumf. For Nairo Quintana begynte det bra. Etter elleve etapper, før Mont Ventoux, lå Movistar-kapteinen kun 35 sekunder bak briten.

Tre dager senere ser det ikke like lyst ut for Quintana. På den eksepsjonelle Ventoux-etappen var colombianeren relativt heldig, og tapte kun 19 sekunder. Det var på den 37.5 kilometer lange tempoen, at Chris Froome slo knockout på 26-åringen fra Sør-Amerika.

– Jeg ga alt jeg hadde. Det blåste mest i starten, og det er logisk at det påvirker meg som veier lite i stor grad. Den siste delen av løypa ble beina bedre, og jeg tok tilbake litt tid, sa Quintana etter tempoen ifølge cyclingnews.com.

Ti sekunder bedre enn i 2015
To minutter og fem sekunder ble den brutale differansen opp til briten etter 37.5 vindfulle kilometer på temposykkelen.

Etter at de 187 gjenværende rytterne i Tour-feltet hadde fullført etappen hadde Quintana falt til fjerdeplass, 2 minutter og 59 sekunder bak fjorårsvinneren i sammendraget. Avstanden er dermed kun ti sekunder mindre enn den var etter like mange etapper i 2015-utgaven.

– Som jeg alltid gjør kommer jeg til å angripe. Beina kjennes ganske bra, og jeg kommer til å prøve, sa Movistar-rytteren om taktikken på de kommende fjelletappene.

– Jeg er ganske langt bak, men jeg håper beina klarer seg bra i de mange fjellene. Vi håper vi klarer å ta igjen det tapte.

Lagkameraten like bak
For Nairo Quitnanas fremste hjelper i årets Tour de France gikk det litt bedre på tempoen. Alejandro Valverde var 20 sekunder raskere enn sin kaptein, og klatret opp til femteplass i sammendraget da Romain Bardet dalte ned to plasser. Fjorårets tredjemann ligger nå bare 18 sekunder bak sin lagkamerat.

– Vi gjennomførte en god tempo. Det var 37 harde kilometer, men jeg er fornøyd. Jeg har blitt litt bedre på tempo, og hver gang jeg sykler en slik etappe føler jeg meg mer komfortabel, forteller Valverde til cyclingnews.com.

Søndag venter neste fjelletappe. Før den tid må Quintana komme seg helskinnet gjennom lørdagens flate etappe. Slår sidevinden til igjen kan den colombianske lettvekteren fort tape mer tid til sine konkurrenter.

Lørdagens etappe kan du følge LIVE på procycling.no. Rytterne triller i gang klokken 12:10, med nøytral start klokken 12.

Tagget med: , , , ,

Les også disse