Prøv Procycling Pluss idag

HVA NÅ? Valverde og Quintana ligger begge høyt sammenlagt, men begge utenfor poidet. I Alpene skal Movistar forsøke å tette luken. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Quintana søker Astana-allianse for å knekke Froome

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.07.16 10:16

Del på    

– Vi må holder drømmen om gult i live, sier colombianeren.

Med fire tøffe etapper i Alpene i vente står Nairo Quintana (Moivstar) overfor en formidabel oppgave, hvis mål er å tette den tre minutter store luken opp til Tour de France-rival og sammenlagtleder Chris Froome (Team Sky). En potensiell næringsvei for colombianeren kan være en allianse med Astana.

Spørsmålene rundt Quintanas form og konservative tilnærming har vært mange. Så langt har Movistar-rytteren bare angrepet én gang. Det skjedde på Mont Ventoux, uten ønsket resultat.

– Ventoux var min dårligste dag i Tour de France så langt, sier Quintana under lagets pressekonferanse i Freiburg tirsdag.

Froome har så langt tatt tid på Quintana i utforkjøringen fra Col du Peyresourde, i sidevinden til Montpellier og på tempoen gjennom Ardeche. I fjellene har Team Sky forpurret eventuelle angrep, først og fremst med den sterke temposettingen til nederlenderen Wout Poels.

Nederlenderen, årets vinner av Liege-Bastogne-Liege, nøytraliserte angrep fra både Fabio Aru (Astana) og Romain Bardet (Ag2r) under søndagens etappe til Coluz.

– Han har trettet ut hele feltet på egenhånd, utbrøt Eusebio Unzué, Movistars manager, som satt ved Quintanas side under pressekonferansen.

Det gjorde også Alejandro Valverde, Quintanas løytnant som ligger på 5.plass sammenlagt, bare 18 sekunder bak sin kaptein.

– Jeg tror Bauke Mollema (2.mann sammenlagt) og Adam Yates (3. mann sammenlagt), som ikke kan regne mye hjelp fra sine lag i fjellene, vil være tilfreds med å ligge på hjul fremfor å angripe, for å unngå at de miste plassen på podiet, analyserer Valverde.

Skal Quintana og Valverde finne felles allierte i kampen mot Froome, må det i så fall være Astana og Fabio Aru (10.mann, 5:16 bak), skal vi tror analysen til Unzué.

– Jeg tror ennå vi ikke har sett alt fra Astana, laget som virkelig er i angrepsposisjon. Aru er laget for slike siste uker som dette og kan vi kan finne felles mål med dem, forklarte Movistar-sjefen – som ikke forventer noe tjenester fra BMCs Richie Porte – Froomes tidligere lagkamerat og venn.

Unzué bemerker at mange i feltet begynner å bli veldig slitne og Movistar-sjefen tror man vil se mange tape betydelig tid i finalen til Emosson (11 km à 8 prosent) onsdag ettermiddag. Den 17. etappen sammenfaller med Colombias nasjonaldag. Quintana messet likevel et budskap om forsiktighet og understreket at lørdagens etappe til Morzine blir den mest avgjørende.

– Vi kan ikke angripe bare fordi folk vil se noen spektakulært og dermed sette oss i et dårligere utgangspunkt, sier Quintana

– Noen ganger går det ikke som man vil, men vi må holder drømmen om gult i live. Vi ikke gi opp før siste dag.

Tagget med: , , ,

Les også disse