VANT: Nairo Quintana vant siste fjelletappe i Tour de France 2013, men den gule trøya ble på Froome sine skuldre. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Den eneste som har skapt vansker for Froome

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.01.17 18:00

Del på    

Movistar-manager, Eusebio Unzué mener colombianeren nærmer seg britens nivå.

Den mektige sjefen i det spanske storlaget hevder at Nairo Quintana stadig nærmer seg sin første seier i Tour de France. Etter tre forsøk i treukersrittet står colombianeren igjen med to andreplasser og en tredjeplass.

– Han har ikke manglet noe så langt. Han har bare funnet en bedre rival, forteller Eusebio Unzué til spanske Marca.

Movistar-lederen sikter til Sky-kaptein Chris Froome. Britens triumfen i Tour de France 2016 var hans tredje i verdens største sykkelritt. I 2013 og 2015 endte Quintana på plassen bak Sky-stjernen, mens det ble tredjeplass på Movistar-rytteren i 2016.

– I dag er Froome vanskelig å slå, men Quintana er den eneste som har skapt vansker for ham, hevder Unzué.

I Tour-debuten i 2013 overrasket den da 23 år gamle Quintana mange da han klatret seg opp til andreplassen, 4:20 bak Froome. Året etter, da briten veltet ut av Touren, fokuserte colombianeren på Giro d’Italia, og vant. Tour de France 2015 endte også med britisk triumf, men med den colombianske jernmannen kun 1:12 bak. Fjorårets utgave av La Grande Boucle ble ikke den stjerneduellen mellom Sky-kapteinen og Quintana som mange håpet på. 26-åringen endte som nummer tre, 4:21 etter den gule trøya.

Unzué skryter av måten 31-år gamle Froome vant fjorårets Tour på, med angrep i sidevinden og i utforkjøringene, men understreker at Quintana må fortsette å sykle på sin måte.

– Alle har sine styrker. I 2015 var Quintana veldig nære seieren, men Froome hadde støtten fra et godt lag og var umulig å slå. Froome er i sin beste alder som syklist, som kommer mellom 26 og 32-33. Det er da en idrettsutøver er på sitt beste, understreker Movistar-toppen.

Den 4. februar fyller Nairo Quintana 27 år.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse