TEMPOFORM: Nairo Quintana har funnet formen i kampen mot klokka i forkant av Tour de France. Her fra Romandiet rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Quintana med temposeier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.06.16 18:50

Del på    

Colombianeren tok over ledelsen i Route de Sud.

En 13.4 kilometer lang tempo utgjorde fredagens etappe i Route de Sud. Sylvain Chavanel (IAM) startet tidlig og satte en tid som ble stående lenge. Som tredje siste startende var Nairo Quintana (Movistar) den eneste som maktet å overgå franskmannen.

I den teknisk krevende løypen kom colombianeren i mål på tiden 15:45, seks sekunder foran IAM-syklisten. Quintana sin lagkamerat, Imanol Erviti, tok tredjeplassen.

Seieren blir enda mer imponerende gårsdagen tatt i betraktning. Da satt Movistar-kapteinen 15 mil i brudd.

– Det var mye motvind i går, så jeg var litt nervøs i dag etter å ha brukt så mye krefter. Jeg ante ikke hvordan kroppen ville reagere, sa Quintana etter tempoetappen ifølge cyclingnews.

– Jeg merket det i beina, men jeg er i god form. Så jeg var selvsikker på temposykkelen.

Vegard Breen endte på 17. plass på etappen, 47 sekunder bak Quintana.

Kongeetappen gjenstår
Tempoetappen var den andre av to etapper som gikk på fredag. Den første var en kort spurtetappe der Bryan Coquard tok sin trettende seier for sesongen.

Lørdag venter den definitive kongeetappen i Route de Sud. Rytterne skal først over Col du Tourmalet. Deretter venter Col des Borderes før målgang på Col de Couraduque. Rittet avsluttes søndag.

Viktig tempoetappe i Tour de France
Tour de France 2016 inneholder to tempoetapper. Bakketempoen som kommer på den 18. etappen bør passe den klatresterke 26-åringen som hånd i hanske, men den 13. etappen er en annen historie.

En 37.5 kilometer lang tempo i småkupert terreng så ut som en større utfordring for Movistar-kapteinen, men fredagens prestasjon viser at Quintana har lite å frykte i kampen mot klokka.

Tagget med: , , , ,

Les også disse