Prøv Procycling Pluss idag

SLITEN: Quintana dyttes videre oppover etter målstreken ved Émosson-dammen på etappe 17. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Quintana: – Mange år igjen til å vinne gult

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 21.07.16 11:00

Del på    

Movistar justerer målsetningen etter ny svak dag i fjellene.

Første fjelletappe i Alpene gikk ikke som forventet for Nairo Quintana (Movistar). En ugjendrivelig dårlig dag for Movistar som allerede etter få kilometer av etappe mistet Gorka Izagirre i en velt. Quintanas lag er nå nede i bare sju ryttere etter at Jesus Herrada sto av tidligere.

Men det var i de to siste fjellene på etappe 17 at den virkelige fadesen inntraff for det spanske laget. Dog så det noe lovende ut da Winnar Anacona ble instruert av Quintana selv til å sette opp tempo på Col de la Forclaz. Astana og senere Alejandro Valverde fulgte opp med tempoøkning og akselerasjoner på den avsluttende Émosson-stigningen, men til ingen nytte.

For sammenlagtleder Chris Froome viste få tegn til svakhet og ble aldri isolert fra sin mektige og altslukende pretorianergarde. Kanskje nervøs og usikker på egen form responderte Quintana til angrepet fra Richie Porte (BMC) mot toppen av den bratte stigningen. Men colombianeren var ikke sterkt nok til å tette luken og gikk senere tom for krefter i forsøket på å henge etter Froome. Quintana ble hentet og passert av Fabio Aru (Astana) og Adam Yates (Orica), og krysset målstreken slukøret 27 sekunder bak den gule trøyen.

Movistar-kapteinen, ute av form, ligger nå 3:27 bak Froome. «Sueño amarillo» (drømmen om gult) er over. En plass på podiet er nå hans nye målsetning. Før torsdagens bakketempo mellom Sallanches og Megève ligger Nairoman 34 sekunder unna podiet.

– Dette var ikke en bra dag for meg. Jeg forventet å gjøre det bedre fordi følelsen var bra. Men kroppen min reagerte ikke bra på fjellene i dag. Jeg gjorde akkurat så mye som jeg maktet. La oss håpe at jeg kan hente meg inn og gjøre det bra i resten av touren, slik som i tidligere utgaver da jeg har vært bra mot slutten, sier Quintana etter etappe 17.

Movistar-rytteren har ikke prestert opp mot sitt beste i fjellene under årets Tour, men sier han ikke lider under noen form for sykdom.

– Jeg følte meg bra – dette var bare en dårlig dag. Vi må fokusere på å hente oss inn og slå tilbake. Alt kan skje før Paris.

– Jeg har mange år igjen (til å vinne gult). Mange av de foran meg på sammenlagtlisten har mye mer erfaring enn meg. Drømmen er ikke over, jeg har mange år foran meg, mange år og mange forsøk.

Quintanas løytnant, Alejandro Valverde, falt ned til sjuendeplass i sine forsøk på å sette opp Movistar-kapteinen. Valverde avsluttet etappen med en erkjennelse om at Froome befinner seg på et helt annet nivå.

– Froome er mye sterkere, det må vi innrømme. Vi må holde fokus, god moral og fortsette kampen. Touren er åpenbart ikke over før Paris og vi bør ha en sjans til å komme på podiet med Nairo. Det blir målet vårt nå.

Tagget med: , , ,

Les også disse