PÅ BEDRINGENS VEI: Laurens De Plus blir sannsynligvis å se tilbake på sykkelen om ikke altfor lenge. © Tim De Waele

– De psykiske skadene verre enn de fysiske

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.02.18 21:47

Del på    

Laurens De Plus snakker ut om marerittkrasjen i Sør-Afrika.

– Plutselig lå jeg på bakken, hadde store smerter og innså at jeg hadde blitt truffet av noe. Det hele var hektisk og uvirkelig. Det var først etter et par minutter at jeg innså at jeg hadde blitt truffet av en lastebil, sier De Plus til Sporza om den dramatiske krasjen i nærheten av Nelspruit.

Han var sammen med lagkameratene Bob Jungels og Petr Vakoc da ulykken skjedde på slutten av en fire timer lang treningstur i slutten av januar.

– Totalt brukte vi nærmere én time ved siden av veien. Folk i landsbyen gjorde alt for å hjelpe oss, og det var en sykepleier som prøvde å berolige oss.

Kunne ikke røre beina

– Vakoc hadde de største skadene. Jeg hørte at han i de første minuttene ikke kunne røre beina, og da innser du at det er veldig galt, sier De Plus om Vakoc, som brakk flere ryggvirvler i krasjen.

Heldigvis sier rapportene at tsjekkeren vil slippe unna uten varige mén.

– Selv hadde jeg store smerter i bekkenet. Jeg visste umiddelbart at det var brukket, og det var blod i lungene. Selvfølgelig ønsker du å få hjelp så fort som mulig, men det nærmeste sykehuset var halvannen time unna, forteller 22-åringen.

Bob Jungels kom uskadet fra hendelsen, men la i ettertid ut en video på Youtube hvor han snakket om hendelsen og trafikksikkerheten til syklister.

Reunited we are!! #thebig5

Et innlegg delt av bobjungels (@bobjungels)

Mål om giroen

Fremdeles går De Plus rundt på krykker, men han har denne uka fått klarsignal til å kunne trene på rulle igjen. Belgieren tror han vil komme seg helt tilbake etter hendelsen og har et mål om deltakelse i årets Giro d’Italia, men innrømmer at det hele har vært mentalt tøft.

– De psykiske skadene var virkelig store de første ukene. Jeg hadde følelsen av at alt var tapt, sier han.

– Det kan være over fra en dag til den neste, og du innser det. Vakoc og jeg var på sykehuset sammen. Du gir tommel opp for et bilde på Instagram, men jeg vil ikke at noen skal se hva vi har opplevd her, forteller Quick-Step-rytteren.

Krasjen kom kort tid etter at De Plus veltet stygt ut av Il Lombardia i oktober. Siden den gang hadde han kommet seg fint tilbake igjen, men så var altså ulykken ute igjen.

– Det har vært noen veldig vanskelige og tøffe øyeblikk, som jeg fremdeles får, spesielt når jeg tenker på at det kunne gått enda verre. Jeg hadde nettopp hatt velten min i Lombardia, og så skjer dette. De psykiske skadene var nok enda større enn de fysiske, sier han.

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse