FORSTERKER INEOS: Richie Porte blir henta fra Trek-Segafredo, mens brennhete Dani Martinez melder overgang fra EF Pro Cycling. FOTO: ASO

Ineos lover å slå tilbake: Henter Tour de France-stjerner

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.09.20 12:59

Del på    

Fire signeringer bekreftet på samme dag!

(procycling.no): Tour de France ble en blindgate for Team Ineos. Egan Bernal sto av med ryggproblemer, og Richard Carapaz mislykkes med sitt forsøk på å kapre klatretrøya.

I forkant av rittet ble både Geraint Thomas og Chris Froome vraket. I tillegg ble lagets kollektive styrke utfordret av Jumbo-Visma, på en måte vi ikke har sett gjennom de foregående sesongene.

Det måtte komme et motsvar fra Team Ineos. Kanskje kom det fredag da signeringene Richie Porte, Laurens De Plus, Dani Martinez og Tom Pidcock alle ble offentliggjort.

– Denne sesongen har vi sett en endring både i nivået på de individuelle prestasjonene og den kollektive styrken mellom lagene. Rytterne er bedre forberedt og lagene er mer organisert. Intensiteten i konkurransene er økende og det har blitt enda vanskeligere å vinne. Vi setter pris på denne utfordringen og er fokusert på å slå sterkt tilbake. Rytterne vi har signert har alle vært nøkkelryttere i sine respektive lag, og hver av dem vil også forsterke utviklingen i vårt lag, sier Sir Dave Brailsford.

Ung brite – Porte vender hjem

Pidcock vant U23-versjonen av Giro d’Italia som 21-åring tidligere i høst. Han får også sjansen blant proffene under VM i Imola denne helga. Ventelig er den talentfulle briten også en mann laget vil samle seg rundt i mesterskapet.

Han blir del av det pågående generasjonsskiftet i laget som også har sendt Bernal, Iván Sosa, Pavel Sivakov og Ethan Hayter til Brailsfords mannskap.

Som ryktebørsen har fortalt, venner også Richie Porte «hjemover» etter fem sesonger hos BMC Racing og Trek-Segafredo. Under Tour de France lyktes det Porte å ta steget opp på tredjeplass i sammendraget, etter at han smadret Miguel Ángel Lopez på tempoen opp til La Planche des Belles Filles. Australieren er hentet inn som hjelperytter for Bernal og Carapaz i kommende Grand Tours.

– Jeg hadde fire fantastiske år og noen av mine beste minner i dette laget, sier Porte som syklet for Team Sky mellom 2012 og 2015 etter overgangen fra Tinkoff-Saxo.

– Jeg har tenkte meg godt om i løpet av sesongen, og er veldig motivert for å avslutte karrieren min i et så fantastisk lag, sier 35-åringen.

Solide forsterkninger

Klatrekorpset i laget er også forsterkert av Laurens De Plus, som tidligere har syklet både for Deceuninck-Quick Step og Jumbo-Visma.

– Vi er svært glade for å få inn en med Laurens evner på laget. Vi beundrer bredden i hans egenskaper og ønsker å støtte ham i utviklinga videre for å få ut det fulle potensialet, både individuelt og kollektivt, sier Brailsford.

Ineos har også signert Dani Martinez, årets noe overraskende vinner av Critérium du Dauphiné fra EF Pro Cycling. Kolombianeren markerte seg også under årets Tour de France, der han vant etappe 13 med målgang på Puy Mary:

– Vi har fulgt med på Dani i mange år etter at han imponerte oss alt i ung alder. Etter hans siste prestasjoner kan alle nå se hvorfor vi er så spente på ham. Han syklet fantastisk under Dauphiné og viste hva som bor i ham under hans imponerende etappeseier i touren. Han er utholdende, en klatrer i verdensklasse, og kan i tillegg sykle fort på temposykkelen. Vi ønsker at Dani skal fortsette framgangen hos oss og inneha en nøkkelrolle for oss i framtida, sier Brailsford.

PS: Fra tidligere er det klart at Adam Yates sykler for Ineos i 2021.

Tagget med: , ,

Les også disse