- HAR INGEN PROBLEMER MED DET: Laurens De Plus innrømmer at han drikker ketoner, men hevder at Jumbo-Visma-rytterne bestemmer selv om de ønsker å benytte seg av det kostbare kosttilskuddet. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Sov i timen da De Plus angrep

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 16:49

Del på    

VIDEO: Sammenlagtseieren glapp for Wellens.

(procycling.no): Foran den siste etappen av BinckBank Tour lå Tim Wellens (Lotto-Soudal) an til å bli den første rytteren til å vinne rittet tre ganger, men ble angrepet hardt på den tøffe Bosberg/Geraardsbergen-sløyfen.

Siste gang over Muur van Geraardsbergen med 24 kilometer til mål ble det satt stor fart, noe som skapte en utskillelse på rundt 15 ryttere i front. Da Bosberg ventet like etter angrep sammenlagttreer Laurens De Plus (Jumbo-Visma), sammen med Greg Van Avermaet (CCC) og Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), og trioen fikk gå av gårde.

De Plus lå bare tolv sekunder bak Wellens før den siste etappen og la dermed press på den belgiske klassikerspesialisten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De Plus sikrer sammenlagtseieren

Lite hjalp det også Wellens at De Plus stakk av med syv bonussekunder på «den gylne kilometer» noen kilometer senere, samtidig som trioen økte ledelsen sin til Wellens’ gruppe.

Etter hvert ble også Lotto Soudal-rytteren sitte alene og måtte gjøre jobben selv, og med 10 kilometer til mål og 30 sekunders ledelse begynte det å se svært mørkt ut for 28-åringen.

Zdenek Stybar (Deceuninck – Quick-Step) angrep på Denderoondstraat og kjørte luken kraftig ned, men Marc Hirschi (Team Sunweb) gjorde en formidabel jobb med å taue tsjekkeren inn igjen, og Wellens måtte bite tenna sammen for å følge 20-åringen.

I bakkant var det ingen som hadde krefter til å holde oppe farten og ledelsen økte igjen, og trioen i front gikk inn i Geraardsbergen med tilstrekkelig luke til å sikre De Plus sammenlagtseieren.

Skuffelse for Van Avermaet

Gjennom de siste svingene på oppløpet ble det en duell mellom de to klassikerspesialistene Naesen og Van Avermaet, som distanserte De Plus.

Van Avermaet tok initaitivet gjennom de siste svingene og forsøkte å ta seieren fra front, men AG2R-rytteren vek ikke en meter. Med 50 meter til streken var det fremdeles den tidligere Paris-Roubaix-vinneren som ledet an, men Naesen kom i tynge klyv på slutten.

På de siste meterne fikk belgieren presset sykkelen forbi landsmannen og kunne juble for sesongens første seier.

(artikkelen fortsetter under)

SPURTDUELL: Greg Van Avermaet og Oliver Naesen spurtet om etappeseieren på Geraardsbergen. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Sekundstrid om podieplassene

Trioens angrep sørget for å skape en ordentlig sekundsstrid om de resterende podieplassene. I gruppen bak ble det splittet godt opp i Geraardsbergen, og Wellens fikk det tungt mot slutten.

Lotto Soudal-rytteren maktet imidlertid å beholde podieplasseringen sin så vidt det var. Wellens blir nummer tre i sammendraget, 36 sekunder bak De Plus og kun ett sekund foran Van Avermaet.

Med etappeseier og ti bonussekunder ble det også en solid opptur for Naesen i sammendraget, som kjørte seg opp til andreplass, kun ett sekund foran Wellens, og fikk vi 2. og 4. plass innenfor tre sekunder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse