Prøv Procycling Pluss idag

BEST IGJEN: August Jensen beste norske på ny etappe av Tour de Normandie. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

– Det var en kjip nyhet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.11.16 10:26

Del på    

August Jensens nye lag i økonomiske problemer.

(procycling.no): På samling i Manchester i forrige måned ble Bodø-gutten August Jensen informert om at avtalen med utstyrsleverandør Factor Bikes hadde opphørt.

Anført av deleier Baden Cooke, tidligere vinner av den grønne trøya i Tour de France, hoppet den britiske sykkelprodusenten videre til WorldTouren og franske Ag2r.

Det dreide seg både om det delsponsorat og en utstyrsavtale. Tilbake sto One Pro Cycling med en frist på litt over tre uker (fram mot 21. november) til å stable et budsjett som forsvarte prokontistatus også i 2017 på beina.

Les pressemeldingen fra One Pro Cycling her!

Det klarte de ikke. Onsdag kveld kom nyheten om at laget nedskalerer til kontinentalnivået i stedet.

For førsteårsproffen Jensen var ikke det starten han ønsket seg hos sin nye arbeidsgiver.

– Det var en kjip nyhet i går. Men det er bare sykling. Det er verre ting som skjer i verden hver eneste dag, enn at Factor Bikes trekker seg ut av One Pro Cycling. Jeg regner med det går seg til. Jeg har fått noen dager til å tenke på hva jeg vil gjøre neste år, sier Jensen til procycling.no.

Kan bli værende – med mindre lønn

Når et lag nedskalerer satsingen, får man gjerne muligheten til å komme seg ut av den gjeldende avtalen.

På den annen side vil også en kontrakt på kontinentalnivå måtte re-forhandles, så om Jensen velger å bli værende – må han også ned i lønn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD SESONG: Etter god innsats i de norske UCI-rittene, ble August Jensen "King of Norway 2016" i procycling.nos konkurranse. (foto: procycling.no)

GOD SESONG: Etter god innsats i de norske UCI-rittene, ble August Jensen «King of Norway 2016» i procycling.nos konkurranse. (foto: procycling.no)

I slutten av november, og med en god del ryttere på søken etter ledige plasser på sykkelsportens respektive nivåer, er sjansen liten for at 25-åringen blir hentet inn andre steder.

Onsdag kveld tok Jensen derfor kontakt med både Stein Ørn og Olav Alexander Benjaminsen i Team Coop for å høre om mulighetene for et rekordtidlig comeback.

– De var klare på at det ikke var noe problem for meg å få en plass der, sier Jensen.

– Så nå vurderer du den muligheten opp mot å fortsette i One Pro Cycling?

– Ja, jeg snakket med One i går kveld, og vi ble enige om å snakkes igjen om noen dager. Jeg tror de kan tilby et program og et opplegg som er blant det beste i Europa og verden på kontinentalnivå, men jeg må vite om det hele blir en sesong på sparebluss, kun med konkurranser innenfor landegrensene, eller hvordan de har tenkt å gjøre det. Jeg har opptrådt slik jeg skal, og føler ikke at jeg har brent noen broer til One Pro Cycling. Samtidig er jeg i en litt heldig situasjon, siden jeg også har et annet alternativ i Coop, sier han.

Tre mann inn – ni mann ut

Nyheten om kutt i satsingen kan ikke ha overrasket mange. Foruten Jensen er kun Tom Stewart (Madison Genesis) og Chris Lawless (JLT Condor) hentet inn.

Ut har ni ryttere forsvunnet, blant annet Matt Goss, Martin Mortensen, Sebastian Lander og John Ebsen.

procycling.no-avsløring: August Jensen til One Pro Cycling

Det gjør at man nå er nede i 14 mann i stallen, halvparten av disse er unge briter som kjørte som førsteårsproffer denne sesongen.

I år har One Pro Cycling konkurrert i ritt som Polen rundt (World Tour) og HC-rittene Dubai Tour, Tredagers i De Panne, Tour de Luxembourg, Vuelta a Burgos, Danmark rundt, Tour of Britain, samt Tour de Yorkshire.

Ble lagt merke til i norske ritt

Det var også mulighetene til å kjøre slike ritt som lokket Jensen til det britiske mannskapet etter årets sesong.

– Jeg så mest fram til å utvikle meg og sykle nye ritt. Mer lønn var et pluss i opplegget, men det viktigste for meg var å teste meg mot de store guttene i flere ritt enn kun de norske UCI-rittene.

Gode prestasjoner i blant annet Tour of Norway og Tour des Fjords gjorde at teamsjef Matt Prior fikk øynene opp for ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT PÅ NORSK JORD: Steele Von Hoff timet avslutningen i Langesund til perfeksjon. Nå spørs det om australieren blir værende i laget. FOTO: Tour of Norway

VANT PÅ NORSK JORD: Steele Von Hoff timet avslutningen i Langesund til perfeksjon. Nå spørs det om australieren blir værende i laget. FOTO: Tour of Norway

Nå kan det hele være over før det startet:

– Det har virket på meg som de har store ambisjoner. Selv om dette er et skudd for baugen, så prøver de å reise seg igjen. Jeg føler meg ikke lurt. For meg virker det som de havnet i en vanskelig situasjon som ikke lot seg løse på noen annen måte. De virker proffe utad, og jeg tror ikke det er en fasade. Det virker som om de prøver å få en større satsing på beina i 2018.

Laget skal ha skrevet under en treårig avtale med en utstyrsleverandør fra 2018-sesongen, og har i tillegg fått inn andre sponsorater.

Men spørsmålet er hvordan 2017-sesongen vil fortone seg for de 14 rytterne som eventuelt skulle bli igjen.

– Hva må til for at du setter navnetrekket ditt på en ny avtale med One-laget?

– Jeg må høre litt mer om programmet og tanker rundt satsingen før jeg tar en avgjørelse. Dersom de lover meg en del HC-ritt, samt Tour de Yorkshire og Tour of Britain, så er det en mulighet. De var litt forsiktige med å love meg for mye i går, så vi får ta en ny prat om noen dager. Jeg trenger en avklaring på dette før midten av desember.

Vil fortsatt satse på Jensen

I Bergen har han en samboer, og for paret passer det nok dårlig om syklisten blir nødt til flytte til England i vinter for «å være i nærheten av der ting skjer» i den britiske satsingen.

Les stort intervju med årets King of Norway, August Jensen, her!

One Pro Cycling vil – uansett avgjørelse – ikke stenge noen dører for nordmannen.

– Jeg har fått med meg en wattkrank hjem fra samling og kommer til å sende dem treningsdata, uansett. De skal holde meg oppdatert på deres situasjon. Selv om det ikke nådde fram til UCI i tide, vet jeg at de allerede har begynt å få inn nye avtaler. Jeg er på ingen måte blitt forsøkt kastet ut av laget, tvert imot sier de at de har lyst til å jobbe med meg videre.

Det hele ebber ut i en vurdering mellom det hjemlige og trygge, mot det eksotiske, noe mer usikre og nå nedskalerte.

Sikkert er det uansett at August Jensen blir å finne i en landeveissatsing også neste år.

 

Tagget med: , ,

Les også disse