I AKSJON UNDER GIRO D'ITALIA: Stefan Denifl har syklet på lag med en rekke norske syklister: Lars Petter Nordhaug, Thor Hushovd, Gabriel Rasch, Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

Preidler og Denifl utestenges i fire år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.06.19 12:07

Del på    

Dommen til de to østerrikerne er klar.

(procycling.no): De to østerikske syklistene Georg Preidler og Stefan Denifl blir utestengt i fire år. Det opplyser UCI om i en pressemelding.

Det var etter avdekkingen av dopingnettverket rundt den tyske legen Max Schmidt, som skjedde under ski-VM i nettopp Østerrike, at de de to innrømmet doping.

De østerikske antidopingmyndighetene har gitt dommen til duoen, og UCI stiller seg bak avgjørelsen. De kan begge anke avgjørelsen til CAS innen fire uker.

Begge utestengelsene strekker seg fra 5. mars 2019 til 4. mars 2023.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De to syklistene var begge involvert i Operasjon Aderlass, eller årelating som det heter på norsk. Det var navnet på etterforskningen ledet av østeriksk politi som førte til at langrennsløper Max Hauke ble tatt på fersken mens han holdt på med en blodoverføring. De fire langrennsløperne Dominik Baldauf, Aleksej Poltoranin, Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv ble alle arrestert.

Alle innrømmet å ha deltatt i dopingen, men Poltoranin har siden trukket sin tilståelse.

Stefan Denifl hadde kontrakt med CCC, men i desember sa han på eget initiativ opp kontrakten og valgte å legge opp grunnet personlige årsaker. Gjennom karrieren syklet han blant annet med Lars Petter Nordhaug.

Georg Preidlr hadde startet sin andre sesong i Groupama-FDJ da han tilsto bloddoping. Kontrakten ble terminert med umiddelbar virkning da han tilsto doping.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse