UTE I UBESTEMT TID: Sesongen til Domenico Pozzovivo er nok over, men han håper å kunne komme tilbake på sykkelen neste år.

Pozzovivo: – Karrieren min kan ikke ende slik. Jeg skal komme tilbake

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.19 09:34

Del på    

Italieneren fast bestemt på å komme seg tilbake etter stygg treningsulykke.

(procycling.no): Det var på mandag Domenico Pozzovivo havnet i en kollisjon med en bilist. Først ble det rapportert at han hadde brukket både beinet og armen. Cyclingnews.com skriver også at han har brudd i kragebeinet og at man mistenker at han har flere ribbeinsbrudd.

De første ordene 36-åringen skal ha ytret til sin kone, Valentina Conte, skal ifølge Gazzetta dello Sport ha vært «de har endt karrieren min».

Foreløpig ligger det an til at Pozzovivo kan begynne å gå igjen om to uker, og i et intervju med samme Gazetta dello Sport i onsdagens papirutgave, var han fast bestemt på at dette ikke skulle bli slutten.

– Jeg tenker allerede at karrieren min ikke kan ende slik. Jeg skal komme tilbake. Du vil se at jeg skal klare det, sier italieneren.

Tenkte på å unngå hodeskade da sammenstøtet ble uungåelig

Pozzovivo har vært gjennom flere stygge krasj tidligere, hvor nok mange husker han nærmest lå livløs på bakken i en utforkjøring på den tredje etappen i Giro d’Italia i 2015. Heldigvis kom han seg unna uten bruddskader og var tilbake i konkurranse allerede en måned senere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bahrain-Merida-rytteren forteller at han hele tiden var ved bevissthet og at han husker alt. Samtidig forteller at han var redd etter krasjen og at han ikke turte å se på skadene han hadde blitt påført.

Ifølge Pozzovivo skal bilen ha kommet inn i hans fil og sjåføren så ham ikke før det var for sent.

– Øynene våre møttes et øyeblikk før krasjet. Jeg innså at sammenstøtet var unngåelig og tenkte bare at jeg ikke skulle slå hodet, sier italieneren. 

– Sjåføren var rystet. Han fryktet for meg og han fryktet for seg selv. Jeg så på ham og sa: «Se hva du gjorde. Du har ødelagt meg. Du har ødelagt karrieren min».

Flyttes til Lugano

Den italienske avisen skriver at Pozzovivo onsdag flyttes til sykehuset i Lugano, hvor han skal fortsette veien sin for å komme tilbake.

Pozzovivo bor selv i nærheten av Lugano.

Etter planen skulle han kjørt Vuelta a España som starter senere denne måneden, men han blir naturligvis ikke å se der.

– Det første målet for Domenico, med tanke på at han er 36 år, er å komme seg helt etter skadene. Etter det vil vi begynne å tenke på ham som en utøver, sier Bahrain-Merida lege Emilio Magni.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: ,

Les også disse