SYK: Rayond Poulidor er innlagt på sykehus. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Poulidor innlagt på sykehus

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.10.19 15:59

Del på    

Tour de France-legenden alvorlig syk.

(procycling.no): Raymond Poulidor er brakt til sykehus grunnet kraftig redusert allmenntilstand. Familien til den 83-årige Tour de France-legenden sier til den franske avisen Le Parisien at legene har forberedt dem på dårlige nyheter.

Det var for to uker siden at Poulidor ble innlagt på sykehus i Saint-Léonard-de-Noblat, nær byen Limoges i Limousin.

– Det er ikke gode nyheter. Legene sier at de må gjøre ytterligere undersøkelser, men at vi bør ikke forvente gode nyheter, sier Gisèle, Poulidors kone, til Le Parisien.

– I flere dager var han helt stille. Han svarte bare ”ja” eller ”nei” da vi spurte om han hadde spist eller sovet. Selvfølgelig er jeg veldig bekymret, sier Gisèle.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sammen har Gisèle og Raymond datteren Corinne, som er gift med den tidligere topprytteren og Flandern rundt-vinneren Adrie van der Poel. Hans sønn er som kjent Mathieu van der Poel, Amstel Gold Race-vinner og den store sensasjonen i 2019.

Konen forteller at mannen hennes har følt seg sliten helt siden Tour de France, hvor han jobber som ambassadør for bank- og forsikringsselskapet Crédit Lyonnais, som er hovedsponsor for den gule trøyen.

Poulidor, kjent som «den evige nummer to», bar ironisk nok aldri den gule trøyen i løpet av sin karriere, som ble mest kjent for tre andreplasser og fem tredjeplasser i Le Tour. «Pou-Pou» vant dog hele sju etapper i det franske storrittet og var en av de store rivalene til den femdobbelte Tour-vinneren Jacques Anquetil.

Fra sin profesjonelle debut i 1960 hadde Poulidor en langvarig og fremragende karriere, der han i tillegg til nevnte Anquetil konkurrerte mot storheter som Eddy Merckx, Felice Gimondi, Joop Zoetemelk og, mot slutten, Bernard Hinault. Den iherdige Poulidor tok sin første podieplassering i Tour de France i 1962 og den siste i 1976 – hele 40 år gammel.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse