VIL GJENTA SLIKE SCENER: Richie Porte vant den syvende etappen av Paris-Nice i år. Nå er han klar for sine siste rittdager før årets høydepunkt, Tour de France. FOTO: © Tim De Waele

Porte vil legge til Dauphiné i merittlisten

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 31.05.17 17:40

Del på    

– Så forberedt som mulig, sier BMC-rytteren.

(procycling.no): I fjor var Richie Porte to bitre sekunder unna podiet i Critérium du Dauphiné. De sekundene gikk tapt på siste etappe til Superdévoluy, da tasmanieren falt fra andre til fjerdeplass.

I år har Porte vunnet både hjemmerittet Tour Down Under og Tour de Romandie. Paris-Nice gikk i vasken etter sidevindstabber på første etappe. 

Det er 32-åringen som kanskje er den som er forventet å gi Chris Froome hardest kamp om gul trøye i Tour de France i juli, men først møtes de til dyst i Dauphiné.

– Critérium du Dauphiné er den siste store testen før Tour de France, så det er en mulighet for meg å se hvor jeg står i forhold til alle andre. Jeg tar med meg mye selvtillit ut av Tour de Romandie-seieren, og et godt resultat i Dauphiné ville vært perfekt før det som skjer i juli, sier Porte i en pressemelding fra BMC.

– Føler meg virkelig bra

I fjor gikk BMC inn i touren med to kapteiner da Tejay Van Garderen også stilte med sammenlagtambisjoner. I år er det en ubestridt leder i det amerikanske laget, og Porte har med sin overbevisende kjøring hittil i år vist at han er bedre forberedt enn noensinne.

Critérium du Dauphine er den mest brukte formtesten for Tour de Frances utfordrere. Froome, Alejandro Valverde, Romain Bardet, Esteban Chavez og Alberto Contador legger alle sine siste rittforberedelser til dette rittet. Porte har likevel troen på et godt resultat, og kommer godt forberedt.

– Jeg kommer inn i rittet fra en to uker lang høydesamling, så jeg er så forberedt som mulig. Jeg føler meg virkelig bra akkurat nå, og selv om Tour de France åpenbart er hovedmålet i år, ville jeg elsket å legge til Critérium du Dauphine til merittlisten min. Vi har et sterkt lag som støtter meg, og vi vil ta det etappe for etappe. 

BMC stiller med et rutinert mannskap sett bortifra neoprofesjonelle Kilian Frankiny. De seks andr rytterne som skal støtte Portes jakt på gult i Dauphiné er Brent Bookwalter, Alessandro De Marchi, Ben Hermans, Amaël Moinard, Nicolas Roche og Danilo Wyss.

Tagget med: , ,

Les også disse