Prøv Procycling Pluss idag

KUPPET DET HELE: Daniel Felipe Martinez tok sammendraget på siste etappe av Critérium du Dauphiné. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Martínez mestret kaoset i Critérium du Dauphiné

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.08.20 17:35

Del på    

Colombianeren vant rittet sammenlagt da Roglic forsvant.

(procycling.no): Da en skadet Primoz Roglic sto av Critérium du Dauphiné før rittets siste etappe ble sammendraget plutselig helt åpent.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) var med ett den virtuelle lederen kun ti sekunder foran Guillaume Martin (Cofidis). To sekunder bak der igjen fulgte Mikel Landa (Bahrain-McLaren) og Daniel Felipe Martínez (EF Pro Cycling). 

Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) hadde 18 sekunder å ta igjen til Pinot med Nairo Quintana (Arkea Samsic) og Richie Porte (Trek-Segafredo) på 21 sekunder.

Med kontrollen til Jumbo-Visma borte var det plutselig fritt fram for vill kjøring. Og det ble det.

Tidlig på etappen var tempoet skyhøyt. Noen forsvant ut av kampen. Quintana, Porte og Landa havnet på feil side og tapte raskt mange minutter.

Inn i finalen, som besto av to korte og en lang og seig stigning opp til Megève hadde Julian Alaphilippe (QuickStep) og Pavel Sivakov (INEOS) en liten ledelse. Men de fikk raskt selskap.

Med en gang favorittene nådde de siste 26 kilometerne, der den første av de tre stigningene startet, angrep Tadej Pogacar (UAE). Sloveneren ble raskt fulgt av Miguel Angel Lopez og til slutt også av Daniel Felipe Martinez.

I den resterende favorittgruppa satt nå alle og så på Thibaut Pinot. Men franskmannen maktet aldri å tette luka opp til colombianerne.

Etter hvert kom også Sepp Kuss seg opp og en gruppe bestående av amerikaneren, Pogacar, Sivakov, Martinez og Lopez spilte et taktisk spill de siste to milene.

Til slutt var det Kuss som kom med det siste angrepet. Amerikaneren fra Jumbo-Visma viste sin klasse og tok en suveren etappeseier i Roglic sitt fravær.

I kampen om sammendraget knakk til slutt Lopez mens Martinez spant av gårde. Colombianeren tråkket taktfast inn på oppløpet og ble nummer to på etappen.

Lopez tapte mye tid på slutten og endte på feil side i kampen om podiet også.

Thibaut Pinot reddet andreplassen med Martin som tredjemann.

Tagget med: , , , ,

Les også disse