VISTE STYRKE: Porte viste seg som den sterkeste av klatrerne i den første bakkeutfordringen i årets Tour Down Under. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Porte klatret inn i ledertrøya

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.01.20 09:12

Del på    

Vant på Paracombe for andre gang på rad.

(procycling.no): Richie Porte tok tyren ved hornene i den siste stigningen på tredje etappe av Tour Down Under. Trek-Segafredo-rytteren klinket til tidlig i stigningen og kjørte 1700 meter solo før han fant målstreken på toppen av Paracombe-stigningen.

Forrige gang Tour Down Under hadde målgang på toppen av bakken var i 2017. Richie Porte vant også den gangen, 16 sekunder foran Gorka Izagirre. Triumfen på torsdagens etappe er Porte sin første siden Tour Down Under sin sjette etappe i 2019.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vinnermarginen var dog mindre i år. Simon Yates ledet an i jakten på den australske lederen, men klarte aldri å komme helt a jour. Briten sørget for at luken krympet på de siste 500 meterne og til slutt var det bare fem sekunder mellom vinneren og forfølgerne.

Robert Power (Team Sunweb) fulgte bra med på hjulet til Mitchelton-Scott-rytteren og seg forbi på de siste meterne til andreplass. Yates ble nummer tre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BEST AV RESTEN: Robert Power og Simon Yates ledet forfølgergruppa over målstreken i Paracombe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Hatten av for gutta i dag. De gjorde en veldig god jobb med å kontrollere rittet. Jeg følte meg bra ved bunnen av klatringen og fikk en liten luke der. Det var bare synd at det var motvind i finalen for jeg kunne virkelig ha utrettet litt skade, sier Porte like etter målgang ifølge Cyclingnews.

Motvinden sørger for at avstandene i sammendraget fremdeles er små. Darryl Impey var en av de åtte rytterne i andre gruppe. Mitchelton-Scott-rytteren er andremann i sammendraget med seks sekunder opp til Porte. Så følger Power med ni sekunder opp til sin australske landsmann.

Simon Yates klatret til fjerdeplass med 11 sekunder å hente inn.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KLATRET GODT: Sven Erik Bystrøm tok 12. plass på den første sammenlagtetappen i Tour Down Under. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bystrøm like bak Bardet

Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) klatret godt og tråkket seg inn til 12. plass. Like bak Romain Bardet som ledet en ny gruppen over målstreken 15 sekunder etter Porte.

Lagets kaptein i sammendraget, Diego Ulissi, hang med i gruppa like bak Porte og tok femteplass på etappen. Italieneren har samme plass i sammendraget med 15 sekunder opp til Porte.

– Beina kjennes bra ut. Jeg satt sammen med Ulissi i den første delen av bakken, men fikk det litt mot slutten og måtte slippe noen meter. Brukte ikke så mye krefter som hjelperytter i dag, sier Bystrøm til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med den solide klatreprestasjonen stiger 28-åringen opp til 12. plass i sammendraget. En spurtetappe følger på fredag før den femte etappen som har en solid kneik to mil før mål. Men trolig ikke nok til å kjøre av Bystrøm. Dermed kan fort søndagens Willunga Hill-etappe testen som avgjør om det blir en fremskutt plassering i sammendraget eller ei.

– Det hadde selvfølgelig vært kult med topp ti, så får vi se om jeg får friheten til å gå for det. Ulissi er første prioritet sammenlagt og Philipsen for spurtene så jeg må nok jobbe en del de neste dagene også. Men holder jeg og resten av laget seg unna trøbbel så hadde det vært gøy å kjøre inn et godt sammenlagt-resultat, beretter Haugesund-syklisten.

De tre andre nordmennen i rittet, Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates), Kristoffer Halvorsen (EF Pro Cycling) og Rasmus Fossum Tiller (Team NTT) fullførte trygt lenger ned på resultatlista.

Tagget med: , , ,

Les også disse