FJERDE BEST: Kun Lopez, Roglic og Valverde var bedre enn Tadej Pogačar blant sammenlagtfavorittene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Pogačar imponerte på første fjelletappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.08.19 23:07

Del på    

Passerte lagkaptein Fabio Aru i sammendraget.

(procycling.no): 20 år gamle Tadej Pogačar gikk fryktløst til verks på det som var hans aller første fjelletappe i en Grand Tour.

Da Alejandro Valverde og Primoz Roglic skilte seg ut bak Miguel Angel Lopez var den unge sloveneren lenge tredje hjul på vogna.

Men etter hvert fikk også UAE Team Emirates-talentet trøbbel. 30 sekunder var det til slutt opp til duoen, mens 42 sekunder røk til Lopez.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg følte meg veldig bra ved starten av klatringen. Da Lopez angrep så satt jeg mitt eget tempo og forsøkte å følge Valverde. Jeg er fornøyd med dagen og gleder meg til de neste dagene. Dette var bare den første fjelletappen så alt kan fortsatt skje, sier Pogačar i en pressemelding.

20-åringen tapte mye tid på lagtempoen på grunn av velten som felte nesten hele laget. På påfølgende etappe tapte han mer tid til flere mann da han havnet i andre gruppe. Men etter prestasjonen opp Javalambre klatret han 13 plasser i sammendraget.

1:49 er det nå opp til Miguel Angel Lopez som leder rittet.

Lagets uttalte kaptein i sammendraget, Fabio Aru, slet med knesmerter og var halvannet minutt bak sin lagkompis. I sammendraget skiller 58 sekunder i favør Pogačar.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse