Pogačar med historisk sammenlagtseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.05.19 11:13

Del på    

Bol spurtet til etappeseier.

(procycling.no): Etter at Tadej Pogačar klatrer til etappeseier på Mount Baldy på den sjette etappen av Tour of California var det lite å gjøre med sloveneren på rittets siste etappe.

Tross to kategoriserte klatringer var det ikke noe som kunne hindre en massespurt i Pasadena. Trygt plassert i feltet trillet sloveneren inn til en 20. plass og sikret med det sammenlagtseieren i rittet.

20-åringen sykler sin første sesong som profesjonell sykkelrytter og har allerede imponert stort. I februar vant han Volta ao Algarve sammenlagt, samt en etappeseier, mens han tok en sjetteplass sammenlagt i Baskerland rundt i starten av april. Sammenlagtseieren i Tour of California sikrer ham også plass i historiebøkene, som tidenes yngste vinner av et WorldTour-etapperitt.

ANNONSE: Følg Giro d’Italia på Eurosport i mai. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Dette rittet var hovedmålet mitt denne sesongen. Jeg visste at jeg hadde forberedt meg godt, men jeg overrasket meg selv litt ved å vinne rittet sammenlagt. Jeg er veldig glad og ser frem til å komme tilbake neste år, fortalte UAE Team Emirates-rytteren etter rittet.

Bol den raskeste

Årets Tour of California ble et ritt hvor de unge rytterne virkelig markerte seg. På plassene bak Pogačar fulgte Sergio Higuita (21 år, EF Education First) i sin WorldTour-debut, mens vinneren av den andre etappen, Kasper Asgreen (24 år, Deceuninck – Quick-Step), ble nummer tre.

Maximilian Scachmann (BORA-hansgrohe) sørget for å sette fyr på den siste etappen, da han gikk av gårde i et brudd med elleve mann. Plassert som niendemann i sammendraget fikk han fart på øvrige sammenlagtryttere.

Etter hvert kom det også flere angrep, og inn på de avsluttende rundene i Pasadena var det Lennard Hofstede (Jumbo-Visma), Davide Ballerini (Astana) og Asgreen som var løs, men med en minimal luke. Dermed samlet det seg til en massespurt.

Inne i Pasadena var det Deceuninck – Quick-Step, CCC Team og Team Ineos som tok kontrollen, for å sette opp sine respektive spurtere.

Cees Bol (Team Sunweb) surfet alene fra hjul til hjul, og kom fra femteposisjon da spurtet ble startet. Den høyreiste nederlenderen kom raskt forbi konkurrentene og kom ut i vinden, med Peter Sagan på hjul.

Den tredoble verdensmesteren var imidlertid sjanseløs på å komme forbi Sunweb-rytteren og en ekstatisk Bol jublet hemningsløst, før han etter hvert omfavnet lagkameratene etter målgang.

23-åringen er i likhet med Pogačar også neoproff, og seieren var hans første på WorldTour-nivå, men unggutten har også vunnet Danilith Nokere Koerse tidligere i vår.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse