ARU ER KAPTEIN: Tadej Pogačar starter Vuelta a España som læregutt og hjelper. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Pogačar får sin Grand Tour-debut

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.19 19:57

Del på    

Men Fabio Aru er lagets uttalte kaptein i sammendraget.

(procycling.no): Et av sykkelsportens aller største talenter, Tadej Pogačar starter sin aller første Grand Tour når Vuelta a España triller i gang i Torrevieja på lørdag.

Unggutten, som fyller 22 år kun dager etter målgang i Madrid 15. september, utgjør en viktig del av fremtiden til UAE Team Emirates.

– Jeg gleder meg virkelig til å sykle min første Grand Tour, til å stå på startrampen på lagtempoen og begynne på denne nye utfordringen, sier Pogačar.

– Jeg er i Spania med et mål om å lære så mye som mulig, forstå hvordan jeg skal bevege meg i feltet i et så stort ritt og hvordan jeg skal klare meg over tre uker. Det er den eneste måten til å bygge noe godt for de neste årene, beretter den 21 år gamle sloveneren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sammen med Alexander Kristoff og Fernando Gaviria er Pogačar den mestvinnende syklisten til UAE denne sesongen. De har alle tre tatt fem triumfer hver i 2019. Men selv demper laget forventningene. I La Vuelta er det Fabio Aru som er UAE sitt uttalte kapteinskort i sammendraget.

– Som alltid så er Vuelta a España en viktig og stimulerende utfordring. Både med tanke på ruta og kvaliteten på startfeltet. Jeg er klar og gleder meg. Spesielt etter operasjonen jeg hadde for fire måneder siden. Målet mitt er å konkurrere på høyt nivå og klare å være stabil, sier Vuelta-vinneren fra 2015 som tidligere i år ble operert for en innsnevret blodåre i beinet.

Den andre kapteinen i laget, Fernando Gaviria, skal jakte sin første etappeseier i den spanske Grand Tour.

UAE sitt lag til La Vuelta

  • Fabio Aru
  • Valerio Conti
  • Fernando Gaviria
  • Sergio Henao
  • Marco Marcato
  • Sebastian Molano
  • Tadej Pogačar
  • Oliviero Troia

Tagget med: , , , ,

Les også disse