UHELDIG: Laurens De Plus har hatt noen vanskelige måneder. Under Il Lombardia havnet han i buskene, og på treningsleir i Sør-Afrika ble han påkjørt. Foto: Tim De Waele

De Plus med skadet bekken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.01.18 17:17

Del på    

Belgieren også med bruddskader etter krasjen i Sør-Afrika.

(procycling.no): Torsdag ble Laurenst De Plus og Petr Vakoc påkjørt av en lastebil, da duoen var på treningstur i Sør-Afrika sammen med Bob Jungels.

Verst gikk det ut over Vakoc, som måtte opereres etter at han brakk flere ryggvirvler etter påkjørselen. De første rapportene rundt skadeomfanget til De Plus meldte om skrubbesår, samt mindre skader på nyre og lunger. Tirsdag fortalte Quick-Step-sjef Patrick Lefevere at også belgieren endte opp med beinbrudd.

– Det viktigste nå er at vi får dem trygt hjem. Jeg ringte De Plus i går, og pratet om mulighetene for transport hjem fra Johannesburg til Europa i dag. Men det avhenger av flygningene. På grunn av to brudd i bekkenet, så må han ligge flatt på magen. Det er ikke mulig i økonomi-seter, sier Lefevere ifølge Sporza.

Den belgiske sjefen tenker nå kun på rytternes beste, og ikke på når de vil returnere til sykkelen.

– Det er ikke viktig nå. Det var et følelsesladd øyeblikk, også for Bob Jungels som var der, selv om han ikke ble skadet. Når du ligger i veikanten i 45 med smerter, og det tar tid før ambulansen kommer … Det er en evighet. Da tenker du ikke på sykling, ytrer Lefevere.

Den 22 år gamle De Plus må nå belage seg på tre uker uten trening. Petr Vakoc har på sin side gjennomgått en vellykket operasjon. Tsjekkeren blir værende i Sør-Afrika i ti dager før han flys hjem til Europa.

Den tredje i følget, Bob Jungels, tok til sosiale medier etter den dramatiske hendelsen. Se luxembourgerens tanker om hendelsen og syklisters sikkerhet her:

Tagget med: , , , , ,

Les også disse