MER PÅ VEI: Alexander Kristoff sammen med kona Maren og sønnen Leo i 2015. Foto: Jarle Fredagsvik, www.procycling.no

– Vi hadde planlagt én, men nå ble det to. Det blir vel litt mer jobb

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.01.20 21:37

Del på    

Familien Kristoff ser frem til å få tvillinger i 2020.

(procycling.no): Med en sesong uten Tour de France og uten store mesterskapsmål på høsten lå det an til å bli en ganske rolig andre halvdel av sesongen for Alexander Kristoff i 2020. Rittmessig blir det også det, men på hjemmebane blir det trolig nok å gjøre uansett. I forrige uke kunne nemlig han og kona Maren avsløre at de venter tvillinger.

– Vi hadde jo tullet litt med det, for jeg var litt større enn hva jeg hadde vært med de to andre. Jeg hadde blitt litt eldre og det var det tredje barnet, tenkte vi. Det var et lite sjokk i starten for begge to, tror jeg. Så roet det seg, men det å gå fra to til fire er jo en god overgang, sier Maren Kristoff til procycling.no.

Fra før har paret to sønner, Leo (7) og Liam (4).

– Ja, jeg hadde ikke forventet det. Vi hadde planlagt én, men nå ble det to. Det blir vel litt mer jobb, sier Alexander humrende.

Fikk beskjeden om tvillingene etter sesongplanen ble lagt

Dermed er det babylykke i den norske delen av Team UAE Emirates. Fra før er det også klart at Sven Erik Bystrøm og hans kone, Ingrid Haga Bystrøm, blir foreldre for første gang i slutten av april.

Av den grunn hadde Bystrøm bedt lagledelsen om å få plass i Tour de France fremfor Giro d’Italia. For Kristoff så også en termin i første del av sommeren ut til å passe bra med at han skal kjøre Giro d’Italia, før man fant ut at det var tvillinger på vei.

– Nå blir det heller kanskje «tight» med Giro d’Italia, siden tvillinger ofte kommer før tiden. Hadde jeg vært i Tour de France hadde det kanskje krasjet om det ikke var tvillinger, men jeg la ingen føringer for laget for å «slippe» Tour de France. De sa at de ønsket meg i Giro d’Italia, og da tenkte jeg at det ville passe ganske godt. Men nå fant vi jo ut etter at sesongplanen ble lagt at det var tvillinger, så nå kan de jo fort komme i slutten av giroen.

– Er det slik at det kan bli aktuelt å stå av giroen tidlig?

– Jeg har ikke sett hvordan de siste etappene ser ut, men hvis det bare er fjell og ikke noe vits, så kan jeg gjøre det uten at det har så mye å si. Jeg har ikke tatt stilling til det helt ennå, sier han.

Spurterne har en mulighet på den 13. etappen, en liten mulighet på den 16. etappen, mens den siste muligheten for en massespurt kommer på den 19. etappen, en tilnærmet flat etappe på 250 kilometer, skvist mellom de siste knallharde fjelletappene.

Får sommerferien hjemme

Uavhengig av hvordan det går med giroen, blir det uansett en sommer uten mange ritt og med unormalt mye familietid for 32-åringen.

– Det blir uansett fint med en sommer hjemme for en gangs skyld, hvor man bare kan trene og komme seg i form før høsten, sier han. 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

We’re expanding! 2020 will bring us 2 more Kristoff babies 👶🏼 👶🏼

Et innlegg delt av Alexander Kristoff (@kristoff87)


– Det blir jo noe helt nytt for oss. Det er helt klart at det blir veldig stas for meg og for guttene at faren er hjemme. Men samtidig så er det litt «løye» at Tour de France kommer på skjermen, og så er han ikke der. Det er litt i alle retninger, sier kona Maren.

– Det er klart at det er kjekt å ha mannen hjemme de første ukene. Nå er vi i en slik situasjon hvor det ikke er gitt, men når det nå viste seg å være to, så er jeg så klart veldig glad for at han kan være litt hjemme sammen med oss.

Med to nye barn på veien blir det nok også mer jobb for Maren, så lenge Alexander skal satse på karrieren og være på reisefot halve året. Selv tror han ikke det at de nå får fire unger vil føre til noen endringer i når han seg for seg å avslutte karrieren, men han er klar på at det nå er stopp på ungefronten.

– Ja, det blir stopp. Det skulle egentlig være stopp etter tre også, men det skal gå fint det, sier han med et smil. 

– Jeg har hørt folk si at det ikke er noe mer stress, siden de har selskap i hverandre. Vi får håpe det er sant, men det blir nok travelt. Det er det ikke tvil om.

Tagget med: , , ,

Les også disse