UTE AV TOUREN: Michael Matthews. I fjor sto han igjen som vinneren av grønn trøye. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Uten planer om å forsvare grønn trøye

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.10.17 12:33

Del på    

– Ikke et mål når jeg allerede har klart det.

(procycling.no): Etter Robbie McEwen (2002, 2004 og 2006) og Baden Cooke (2003), ble Michael Matthews i juli den tredje australieren som kunne trekke den grønne poengtrøya over hodet under tourens siste dag i Paris.

27-åringen fra Canberra vant to etapper underveis, og plukket en hel del poeng i de innlagte spurtene. Han satt også i brudd under noen av fjelletappene.

Det skal også legges til at veien til karrierens første maillot vert i Tour de France, ble enklere av at Marcel Kittel sto av og Peter Sagan ble kastet ut av rittet.

Når han likevel alt har vunnet den, bedyrer Matthews at han ikke har til hensikt å kopiere bragden i 2018:

– Lagets plan er å sette andre mål, for å vinne grønt igjen er egentlig ikke et mål når jeg alt har klart det, sier Matthews i en uttalelse til Fairfax Media, skriver The Sydney Morning Herald.

– Sagan er sulten. Han elsker en utfordring

Uttalelsen står i kontrast til hva for eksempel Sagan svarer på liknende spørsmål. Etter totalt fem grønne trøyer og tre verdensmestertitler på rappen, spør en del seg hvordan han skal klare å holde motivasjonen oppe.

– Det er helt sikkert at han er sulten. Han elsker en utfordring, sa Bora-Hansgrohe-manager, Ralph Denk, til cyclingnews.com etter at 2018-ruten til Tour de France var presentert.

– Vi så det i Bergen, da han ble den første rytteren til å bli verdensmester tre år på rad, og han ville elske utfordringen det er å vende tilbake til touren. Å vinne grønn trøye er hovedmålet, og deretter vinne et monument.

Vender nesa mot giroen?

De flate etappene i neste års Tour de France byr på utfordringer som både sidevind og brostein, men det finnes også mindre kompliserte affærer blant de sju-åtte kandidatene.

Matthews sår tvil om at han i det hele tatt vil stå på startstreken i rittet, og hinter til at andre Grand Tours kan få oppmerksomheten hans:

– Å gjøre det igjen (vinne grønn trøye i touren) interesserer meg ikke så mye, men kanskje kan jeg gå for poengtrøye i giroen eller vueltaen? Det hadde vært gøy å vinne poengtrøya i de tre store i løpet av karrieren, sier han.

Innsbruck utenfor rekkevidde

Også VM i Innsbruck blir fort et mesterkap for «spesielt interesserte» og i hvert fall de med gode klatreegenskaper.

Sagan har holdt døra på gløtt, mens Matthews later til å prioritere andre mål neste sesong.

– Jeg er ikke en ryttertype som ønsker å vinne ting mer enn én gang. Alle rytteres karriere er relativt kort og jeg vil heller prøve å vinne forskjellige ting. Hva får man egentlig ut av vinne de samme rittene flere ganger?, spør han retorisk.

Matthews ble U23-verdensmester i 2010, men har enda ikke opplevd å ha proffenes regnbuetrøye på kroppen.

Under VM i Bergen tok han bronsen bak Alexander Kristoff og Peter Sagan.

– Jeg vil alltid ønske å vinne (VM) inntil det skjer, men jeg tror at neste år – selv om jeg ikke har sett så nøye på løypa, men ut ifra det man leser ut av profilen, så ser det ut til å være noe for klatrerne. Så kanskje blir det litt mye for meg, mener Matthews.

Tagget med: , , ,

Les også disse