Prøv Procycling Pluss idag

AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Pinot ute av Tour de France

Procycling
Tips meg

Publisert 15.07.16 20:06

Del på    

FDJ-rytteren trakk seg før etappe 13 grunnet luftveisinfeksjon.

Thibaut Pinot har stått av årets Tour de France på grunn av bronkitt. FDJ-rytteren startet ikke fredagens 13. etappe, en 37 kilometer lang tempo, etter å ha tapt 28 minutter på torsdagens etappe til Mont Ventoux og plassert seg som 34. mann sammenlagt. Franskmannen holdt den prikkede klatretrøya i tre dager før den skiftet eier til Thomas De Gendt på etappe tolv.

Pinot har hatt en strålende sesong og sto med hele seks seiere før årets Tour. Men 26-åringen har tapt tid i sammendraget jevnt og trutt i innledningen og sprakk på den første etappen i Pyreneene.

– Med alle vanskelighetene han har hatt de siste dagene har det blitt tøft for han. Han skal gjennom tester. Vi tok denne beslutningen selv om vi hadde ønsket å ha ham i rittet, sier FDJ-manager Marc Madiot.

– Symptomene på bronkitt hadde han allerede etter haglstormen på Arcalis og ventingen på premieseremonien for å få polkadot-trøya hjalp ikke. På de siste etappene har problemene samlet seg opp. Det ble komplisert. Det er aldri bra når du står av touren.

Tagget med: , ,

Les også disse