Prøv Procycling Pluss idag

ALPE DI PAMPEAGO - FIEMME, ITALY - APRIL 17: Arrival / Thibaut Pinot of France and Team Groupama FDJ / Media / during the 42nd Tour of the Alps 2018, Stage 2 a 145,5km stage from Lavarone to Alpe di Pampeago - Fiemme 1750m on April 17, 2018 in Alpe di Pampeago - Fiemme, Italy. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Pinot mister Tour de France

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.06.18 14:41

Del på    

Giro-smellen ødelegger for franskmannen.

(procycling.no): Thibaut Pinot lå an til en pallplassering i Giro d’Italia, men møtte fullstendig veggen på den 20. etappen til Cervinia.

Franskmannen måtte kjempe seg til mål langt bak favorittene og ble etter etappen sendt til sykehus, dehydrert og med høy feber. De videre undersøkelsene viste at Groupama-FDJ-rytteren hadde en lungebetennelse.

Etter å ha fått hvilt i noen uker har man gjort ytterligere prøver på Pinot, som viser at han ikke har kommet seg tilstrekkelig nok, til å kunne delta i kalenderens største ritt, Tour de France.

– Jeg er ekstremt skuffet fordi Tour de France, det største rittet på kalenderen, var et viktig mål. Under Giro d’Italia konkurrerte jeg med de beste til slutt. Jeg ønsket å gjøre det igjen under Tour de France og jeg er i stand til det. Dessverre vil jeg ikke være konkurransedyktig. Avgjørelsen er tatt, og jeg er motivert og fokusert på nye mål, forteller 28-åringen i en pressemelding.

Samtidig annonserer det franske laget at Arnaud Démare og David Gaudu er klar for touren.

– Arnaud Démare er et sikkert kort og lagets ambisjoner forblir sterke. David Gaudu er ung, men han har et stort talent og sportslig nivå som allerede er veldig interessant. I 2012 var Thibaut Pinot i samme situasjonen og resten av historien kjenner vi. Jeg har stor tillit til laget vi skal annonsere snart, forteller lagets sjef, Marc Madiot.

Tagget med: , ,

Les også disse