FRANSK SEIER? Både Julian Alaphilippe og Thibaut Pinot er fremdeles med i seierskampen etter 18 etapper i årets Tour de France. Bernard Hinault var forrige franskmann som vant rittet, tilbake i 1985. Foto: Tim de Waele/Getty Images.

Pinot håper på bedre følelse etter seig start i Alpene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.07.19 09:32

Del på    

Franskmannen fremdeles i god posisjon før de to avgjørende etappene.

VALLOIRE (procycling.no): I Pyreneene var han et nivå over konkurrentene sine, men på den første dagen i Alpene, klarte ikke Thibaut Pinot å skinne like sterkt som tidligere i Tour de France.

Istedenfor var det Ineos-rytterne som viste styrke og som nå har den foreløpige kommandoen blant rytterne som jakter den gule trøya til Julian Alaphilippe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg hadde ingen stor dag, men du må komme deg gjennom. Målet var å følge de beste. Egan Bernal var sterk. Geraint Thomas angrep også, men ble hentet på toppen av Galibier. Jeg håper å ha en bedre følelse på de neste to etappene med toppavslutninger, sa Pinot etter målgang ifølge lagets hjemmeside.

De største forskjellene uteble

Mens gruppettoen trillet mot målstreken, åpnet også slusene seg over Valloire. Sportsdirektør i Groupama-FDJ, Philippe Mauduit, kunne med hodet tørt inne i bussen konkludere med at det i hvert fall ikke var en dårlig dag for lagets sammenlagthåp.

– Forventet du større endringer i sammendraget?

– På etapper som dette kunne det vært mye mer, men i dag ble det bare snakk om sekunder, sa franskmannen til procycling.no, vitende om at Egan Bernal (Ineos) var den eneste av rytterne blant de seks beste som klarte å få en luke.

Colombianeren fikk til slutt 32 sekunder ned til de fleste andre favorittene, men angrepene blant rytterne i seierskampen lot vente på seg helt til det kun var 3,5 kilometer igjen til toppen av Col du Galibier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Tror du favorittene syklet noe defensivt for å spare seg til de neste to dagene?

– Vi vet ikke om de sykler defensivt eller om alle sykler à bloc, men vi vil vite det om to dager, sa Mauduit, som norske sykkelfans kan huske som sportsdirektør i UAE Team Emirates i fjor.

Tourens høyeste fjell venter

For mellom rytterne og Paris venter fremdeles to meget harde etapper. I motsetning til torsdagens 208 kilometer lange etappe, er det to etapper på henholdsvis 126,5 og 130 kilometer som skal avgjøre årets Tour de France.

Fredag skal rytterne opp til det høyeste punktet i årets ritt, Col de l’Iseran (2770 meter over havet), før det hele avsluttes opp Montée Tignes.

Fremdeles har Julian Alaphilippe et solid forsprang ned til de jaktende rytterne, med Bernal nærmest, halvannet minutt bak. Deretter følger Geraint Thomas ytterligere fem sekunder bak, Steven Kruijswijk 1:47 bak og Thibaut Pinot 1:50 bak. 

– Hvordan ser du på Thibauts sjanser?
– Han er fremdeles med i kampen om seieren, så sjansene hans er like store som andres, lød dommen fra Mauduit.
– Du tror han kan vinne?
– Ja, selvfølgelig.

Tagget med: , , ,

Les også disse