Prøv Procycling Pluss idag

KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. Nå dropper han flere ritt denne sesongen. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

Pinot ferdig for sesongen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.09.19 09:16

Del på    

Enig med laget om forlenget pause.

(procycling.no): Thibaut Pinot og Groupama-FDJ er enige om å avslutte sesongen til den franske stjernen. Pinot vil dermed ikke forsvare sin 2018-tittel i høstklassikeren Il Lombarida idet han allerede nå retter fokus mot neste sesong.

29-åringen fikk en stor nedtur i Tour de France nylig, da han ble tvunget til å stå av den 19. etappen til Tignes i Alpene.

Franche-Comté-rytteren lå da på femteplass sammenlagt og viste seg som en av de sterkeste klatrerne i rittet med en minneverdig etappeseier på Tourmalet. Men Pinot hadde pådratt seg en skade to dager tidligere da han så vidt unngikk en velt. Der fikk han en muskelraptur på quadricepsen på venstre bein, en muskel på fremsiden av låret.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med drømmen om sammenlagtseier i Tour de France knust brøt Pinot rittet på fjellsiden av Montée d’Aussois oppløst i tårer.

Pinot har ikke konkurrert siden han forlot rittet. Nå melder Groupama-FDJ på sine Facebook-sider at det beste for lagets kaptein vil være å avslutte sesongen før planen.

– Dette påtvungne avbrekket har ikke gitt meg anledning til å bli helt 100 prosent med tanke på resten av sesongen, Giro di Lombardia inkludert, sier Pinot.

– Der hadde jeg til hensikt å forsvare min seier og kjempe med de beste. Min nåværende form gir meg ikke mulighet til å være konkurransedyktig nok.

OL i Tokyo

Rundt samme tid som Groupama-FDJ kunngjorde Pinots utvidede pause, hadde den franske landslagstreneren Thomas Voeckler avslørt at Pinot ikke var del av den franske VM-troppen til mesterskapet i Yorkshire.

Det var heller ikke Romain Bardet eller den franske mesteren Warren Barguil. Voeckler ser imidlertid frem til å ha de tre med i fremtidige mesterskap.

– Thibaut Pinot, Romain Bardet og Warren Barguil kler ikke profilen i dette VM. Alle tre kan derimot ha store muligheter i de olympiske lekene i Tokyo og VM i Martigny i Sveits i 2020, sier Voeckler.

Tagget med: ,

Les også disse