Prøv Procycling Pluss idag

PÅ PODIET: Ganna fikk en perfekt start på Sky-karrieren. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Perfekt Sky-debut for Ganna

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.02.19 16:41

Del på    

Tok seieren i sitt første ritt for sitt nye lag.

Tour de la Provence åpnet med en 8,9 kilometer lang tempo torsdag. Lenge så det ut til at seieren skulle gå til Sebastian Langeveld, men blant de siste ti rytterne kom det en tempomaskin fra Italia.

Filippo Ganna var i fjor en sentral del av klassikerlaget rundt Alexander Kristoff i UAE Team Emirates, men meldte overgang til Team Sky foran årets sesong. Blant annet da for å utvikle seg ytterligere på tempo, hvor han har sine beste resultater fra tidligere.

Det er tydeligvis et bytte som har gitt suksess, for da Ganna kom inn mot mål i Saintes-Maries-de-la-Mer var det til en klar bestetid. Heller ikke ryttere som Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) eller Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) maktet å true tida til italieneren.

Dermed tok han sin første proffseier på landeveien (han har tidligere både VM og EM-gull på bane) i det som var hans første ritt for Team Sky.

– Jeg er veldig glad. Jeg har ventet i to år for min første proffseier. Nå er jeg i et fantastisk lag og dette er et virkelig viktig øyeblikk. Laget har støttet meg fra første dag og å kunne se meg på toppen av resultatlista er en drøm som har gått i oppfyllelse. For to måneder siden hadde jeg ikke trodd dette var mulig, sier Ganna i en pressemelding.

– Jeg har holdt meg i god form inn mot rittet, og jeg prøvde å presse på ytterligere da jeg så denne åpningsetappen. Jeg håpet nivået mitt var bra nok til å gjøre et bra resultat og jeg er veldig glad for at jeg klarte å ta seieren. Nå må vi forsøke å forsvare trøya de neste dagene. Vi har et sterkt lag her og vi vil gjøre vårt beste.

22-åringen leder følgelig også rittet sammenlagt. Nå venter tre etapper i kupert terreng, hvor fredagens etappe trolig blir den mest avgjørende. Se mer detaljert resultatliste i bunn av saken!

Nordmennene langt bak

Normalt sett er de neste tre dagene etapper som passer meget godt for Odd Christian Eiking. Wanty-rytteren er på et sterkt lag i det franske rittet, som også inkluderer lagets store sammenlagtkaptein Guillaume Martin.

Nordmannen endte nede på en 134. plass på tempoen, ett minutt og 27 sekunder bak Ganna.

– Formen er ikke på topp, så jeg blir mest sannsynlig hjelperytter. Vi får se de neste dagene, skriver han i en SMS til procycling.no.

På plassen og sekundet bak kom rittets andre nordmann, August Jensen.

– Heldigvis kommer det etapper som passer meg bedre enn tempo. Jeg har rett og slett ikke trent nok på temposykkelen til å få noe flyt eller føle meg komfortabel. Formen var bra i Bessèges, så håper den holder seg slik fremover, skriver han til procycling.no.

I nevnte ritt noterte Israel Cycling Academy-rytteren seg for to plasseringer blant de ti beste i to av massespurtene i rittet.

Om Jensen får egne sjanser i rittet vil han ta litt som det kommer. Fredagens etappe har flere tøffe stigninger de siste 100 kilometerne, hvor den tøffeste er Les Cretes, en 3,1 kilometer lang stigning på 9,4 prosent. Fra toppen er det 12,5 kilometer til mål i lettkjørt terreng.

Lørdagens etappe kjøres i en rundløype, hvor en bakke opp til Le Brulat (3,1 kilometer à 7,5 prosent) kjøres totalt fem ganger. Siste passering kommer 10,5 kilometer fra mål, hvor den siste milen inn mot mål kjøres i flatt terreng.

Søndagens avsluttende er den enkleste, men også den har sine utfordringer underveis. Siste stigning der er bakken til Le Cride (2,7 kilometer à 5,7 prosent). Derfra er det 13 kilometer i lettkjørt terreng til målgang i Aix-en-Provence.

Tagget med: , , ,

Les også disse