GODT ÅR SOM LAG: UAE Team Emirates hadde en langt bedre sesong i år enn i fjor. Foto: Mark Van Hecke/Getty Images

Peiper: – Med laget vi har, bør 30 seirer være minimum

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.11.19 13:57

Del på    

UAE-sportsdirektøren forventer et enda bedre år i 2020 enn i år.

(procycling.no): Før årets sesong var Allan Peiper blant de mange nye tilskuddene i UAE Team Emirates. Det var en stor omveltning innad i lagets støtteapparat (hvor endringene i ernæring ga stor suksess i klassikerne, men endte i et meget skuffende Tour de France), mens man også hentet inn en rekke ryttere, deriblant Fernando Gaviria, Tadej Pogacar og Jasper Philipsen.

Det resulterte også i en langt bedre sportslig sesong. På rankingen gikk laget opp fra tolvte- til fjerdeplass, mens antall seirer gikk fra tolv til 29. 

Hele 16 av dem kom fra lagets nykommer, fordelt på åtte for Pogacar, seks for Gaviria, én for Philipsen og én seier for Juan Sebastián Molano.

Til neste år har de hentet inn åtte ryttere, mens Dan Martin og Simone Consonni er blant rytterne som forsvinner.

– For meg, og med det laget vi har, så bør 30 seirer være et minimum. En rytter som Gaviria har vært i nærheten av 20 seirer selv tidligere. Jasper Philipsen hadde 33 topp ti-plasseringer fra 65 rittdager. Han hadde én seier, men hvis du bringer det til hans andre sesong, så kan det være mellom fem og ti seirer. Uten å ta i for mye. 30 seirer bør være minimum for neste år og vi kan gå for 40, sier sportsdirektør Peiper til Cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mener neste års stall er enda bedre

De åtte nykommerne er en blanding av etablerte ryttere og noen av sportens største talenter. Med Mikkel Bjerg, Brandon McNulty, Alessandro Covi og Andres Camilo Ardila har de et knippe svært spennende ryttere, mens man også vil forvente at Davide Formolo, Joe Dombrowski og David de la Cruz styrker laget i kupert terreng.

De store klassikerforsterkningene uteble, men Fernando Gaviria har fått på plass sin gamle opptrekker, Maxi Richeze, til neste år.

– Stallen har tatt et steg fremover, spesielt når det kommer til støtten for Pogacar og (Fabio) Aru. Vi har gitt oss selv en virkelig dybde når det kommer til etapperitt, og samtidig har vi hentet noen fantastiske talenter, sier Peiper, som i år også har kjempet en kamp på det personlige planet.

Australieren var over sommeren gjennom cellegiftbehandling for en tilbakevennende prostatakreft, som hadde spredt seg til lungene og ribbeina.

Behandlingen har så langt vært vellykket. Du kan høre mer Peiper forklare mer om hans situasjon i denne podkasten fra Roleur.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tour de France en mulighet for Pogacar

I UAE-stallen finner vi altså også Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Mens Kristoff endte sesongen med syv seirer, var Pogacar den mestvinnende UAE-rytteren i 2019 med åtte seirer. Hans første seier kom da han vant den andre etappen og videre sammenlagt i Volta ao Algarve. Videre tok han sine første WorldTour-seirer da han vant den sjette etappen og sammenlagt i Tour of California.

Aller mest imponerende var nok likevel kjøringen i Vuelta a España, hvor han vant tre etapper, ungdomskonkurransen og ble nummer tre sammenlagt. 

Pogacar fylte 21 år i høst, og Peiper er varsom med å legge for mye press på den unge sloveneren. Muligheten for å satse på sammendraget i Tour de France i 2020 er blant noe av det som skal bestemmes i løpet av de neste ukene.

– For øyeblikket er det fremdeles ikke sikkert hva han vil kjøre. Han er ung, og selv om han vant tre etapper og ble nummer tre i vueltaen, så kan det å hive ham ut i det være litt for tidlig, sier Peiper.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse