Prøv Procycling Pluss idag

LAGKAMERATER: Fabio Aru og Alexander Kristoff er også neste år lagkamerater i UAE Team Emirates. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Klassikerforsterkningene uteble for Kristoff

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.10.19 16:26

Del på    

Stallen er nå komplett med 30 ryttere.

(procycling.no): Med en ny toårskontrakt til Rui Costa og bekreftelsen på at Alessandro Covi skal kjøre for UAE Team Emirates neste sesong, har laget fra Midtøsten nå rytterstallen klar for neste sesong.

Det ble under Tour de Suisse klart at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm også fortsetter i laget de neste to årene.

Samtidig hadde Kristoff  et klart ønske om at det skulle hentes inn en kombinasjon av en god klassikerrytter og opptrekker på laget.

– Jeg har fått lovnader om at de skal få inn flere dedikerte folk til spurtopptrekk, både til meg og Fernando (Gaviria). Så får vi håpe at de holder løftene, sa Kristoff til procycling.no under NM i slutten av juni. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hentet inn Richeze

Også i fjor hadde Kristoff et klart ønske om å få inn forsterkninger, både av klassikerlaget og i spurtopptrekket.

Les mer: Kristoff bekymret over manglende forsterkninger

Det endte istedet med at laget hentet inn en enda bedre spurter i Fernando Gaviria.

Til neste sesong har UAE hentet inn en nøkkelmann rundt Gaviria i hans tidligere opptrekker Maxi Richeze, noen gode klatrere i Davide Formolo, David de la Cruz og Joe Dombrowski, og flere av sportens største talenter i Mikkel Bjerg, Brandon McNulty, Andres Ardila og Alessandro Covi – fire ryttere som har sine styrker i kupert terreng og på tempo. 

Samtidig forlater Simone Consonni laget til fordel for Cofidis, hvor han vil være en viktig del av opptrekket til Elia Viviani. Roberto Ferrari, som var Kristoffs mest brukte opptrekker i 2018, kunne tidligere denne uka fortelle at han legger opp etter årets sesong.

Veteranen Rory Sutherland, som Kristoff fullroste etter seieren i Tour of Norway, er heller ikke blant rytterne som blir med videre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fortalte om gode signaler under Tour de France

Kristoff har selv fortalt til procycling.no at han har spilt inn et par navn til lagledelsen.

– Jeg ønsker støtte i både spurter og i klassikerne. Sannsynligvis er det klassikerne jeg blir kaptein i, så da ønsker jeg støtte der.

– Jeg har hørt at det er snakk om ryttere på vei inn, men foreløpig har jeg ikke sett noe om at noen har signert enda, sa han på den andre hviledagen i Tour de France.

– Har du fått positive signaler på de navnene du har spilt inn?

– Ja, det vil jeg si. Så får vi se, jeg har ikke hørt om noen har signert eller ikke.

Selv om UAE ikke har hentet inn noen forsterkninger til klassikerlaget foruten om allsidige Richeze, som kan være spesielt nyttig i ritt som Milano-Sanremo og de andre flate WorldTour-rittene som Cyclassics Hamburg, Eschborn-Frankfurt og Prudential RideLondon-Surrey Classic, er det også et poeng at de unge rytterne har fått ytterligere ett år med erfaring. Jasper Philipsen og Oliviero Troia var begge på UAEs lag i Flandern rundt i år og Aleksandr Riabusjenko og Rui Oliveira har begge gjort god jobb for nordmannen i flere andre ritt.

UAEs stall for neste år: Andres Camilo Ardila, Fabio Aru, Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Sven Erik Bystrøm, Valerio Conti,  Rui Costa, Alessandro Covi, David De La Cruz, Joseph Dombrowski, Davide Formolo, Fernando Gaviria, Sergio Henao, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato, Brandon McNulty, Yousif Mirza, Sebastian Molano, Cristian Muñoz, Ivo Oliveira, Rui Oliveira, Jasper Philipsen, Tadej Pogačar, Jan Polanc, Edward Ravasi, Aleksandr Riabusjenko, Maximiliano Richeze, Oliviero Troia og Diego Ulissi.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse